Naisverkosto – lisää naisia ja tyttöjä tenniskentille

20.1.2021  |  21:26  |  Seurat

Tennisliiton eettinen toimikunta perusti vuonna 2020 naisverkoston, jonka tavoitteena on saada innostettua lisää nais- ja tyttötoimijoita lajimme pariin. Naisverkoston toiminta on osa tenniksen vastuullisuusohjelman yhdenvertaisuus ja tasa-arvo -kokonaisuutta – toiminta on avointa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Tämän vuoden aikana on luvassa useita tapaamisia – tapaamiset alkavat webinaareilla helmi-huhtikuussa. Tässä artikkelissa kerrotaan naisverkoston synnystä ja tarkoituksesta sekä tulevista tapahtumista.

Naisverkosto pähkinänkuoressa

Idea naisverkoston luomisesta sai alkunsa vuonna 2019 toteutetun seurojen naistoimijakyselyn pohjalta. 44 seuraa vastasi kyselyyn, jossa selvitettiin naistoimijoiden määrää seuratasolla eri rooleissa (valmentajat, hallituksen jäsenet, tuomarit, kilpailunjohtajat ja vapaaehtoiset).

Kyselyn perusteella voidaan sanoa, että naistoimijoita löytyy seurakentältä, mutta ei läheskään samoissa määrin kuin miehiä. Esimerkiksi kyselyn mukaan joka seitsemäs päätoiminen valmentaja oli nainen ja hallituksissa naisten osuus noudatti samaa suhdetta.

Kyselytutkimuksen perusteella Suomen Tennisliiton eettinen toimikunta asetti yhdeksi tavoitteistaan sukupuolten tasa-arvon vahvistamisen tenniksessä. Naisverkoston tavoitteena on aktivoida lisää naisia seuroihin ja liiton piiriin aktiivisiksi toimijoiksi.

Naisverkoston toiminta alkoi viime vuoden syyskuussa Kalastajatorpan Tennisklubilla, jonne kerääntyi yli 30 naista keskustelemaan ajankohtaisista asioista sekä suunnittelemaan tulevaa. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

KUVAGALLERIA

Webinaareja helmi-huhtikuussa – alueellisia tapaamisia kesällä, tule mukaan järjestäväksi seuraksi!

Naisverkoston toiminta on erittäin aktiivista tulevan vuoden aikana. Toiminta aloitetaan helmi-huhtikuussa webinaareilla, joita järjestetään eri teemoilla yhteensä neljä kappaletta. Ensimmäinen webinaari järjestetään 3.2.2021 klo 14.30-16.00. Kyseessä on aloituswebinaari, jossa kerrotaan toiminnasta ja tulevasta vuodesta. Webinaarin vetäjinä toimivat Tennisliiton hallituksen jäsenet Anni Tuulos ja Kirsi Lassooy sekä vastuullisuusohjelmasta vastaava Jarno Tiusanen.

ILMOITTAUTUMINEN

Kesällä järjestetään alueellisia ja valtakunnallisia tapaamisia. Alueelliset verkostotapaamiset alkavat Grani Tenniksen järjestämänä 15.5.2021. Etsimme parhaillaan aluetapaamisten järjestäjiä – olisiko seuranne innokas järjestämään tapaamisen? Ota yhteyttä Jarno Tiusaseen ja sovi käytännön järjestelyistä.

Ensimmäinen valtakunnallinen tapaaminen järjestetään heinäkuussa Tampere Openin yhteydessä. Syyskuussa on toisen valtakunnallisen tapahtuman vuoro Kalastajatorpan Tennisklubilla. Tiedotamme tarkemmat tapahtumatiedot myöhemmin.

Lisäksi loppuvuodelle on kehitteillä valmentajille suunnattu tapaaminen ja vuoden aikana maajoukkuekapteeni Emma Laine vetää myös tyttöleirejä.

Lisätiedot
Jarno Tiusanen, viestintä- ja markkinointipäällikkö / vastuullisuusohjelma
puh. 0504062350, jarno.tiusanen(at)tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 3/2021 – →