Naisten ja miesten lähes täydet kierrokset viikonloppuna TEHO Sport Tennisliigassa

29.11.2018  |  11:56  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu tulevana viikonloppuna lähes täysillä naisten ja miesten kierroksilla. Kauden ensimmäiset ottelut on saatu pelatuksi ja voimasuhteet alkavat hiljalleen hahmottua, eri toten tämän ja tulevan viikonlopun jälkeen.

Viikonloppuna pelataan seitsemän naisten ottelua ja yhdeksän miesten ottelua. Lue lisää alkukauden onnistujista täältä. Tässä uutisessa on nostettu esille tulevan viikonlopun tapahtumia.

Naiset: ÅLK ja HLK hakevat uusia alkuja kausillensa

TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtumassa kohdanneet sarjajohtaja HVS-Tennis ja Grani Tennis pelaavat tulevana viikonloppuna vain kertaalleen muiden joukkueiden hakiessa pisteitä molempina päivinä.

Sarjanousija Helsingin Lawn-Tennis Klubi hakee uutta alkua kaudelleen ensiksi kotikentällään kestomenestyjä Tampereen Tennisseuraa vastaan ja sunnuntaina alkukaudesta kangerrelleen Åbo Lawn-Tennis Klubbenin vieraana.

– Ensimmäisissä matseissa taisteltiin hyvin, mutta ei riittänyt pisteisiin. Bea Kivikoski oli lähellä molempina päivinä voittoa, mutta vastustajat olivat ottelutiebreikeissä vahvempia. Tulevaan viikonloppuun lähdetään taistelemaan jokaisessa ottelussa voitoista. Ehkä pieniä taktisia muutoksia tulossa, joita ei tietenkään voi paljastaa, kommentoi joukkueen kapteeni Sami Ikonen.

Sarjanousija HLK:n Laura Juvonen, Bea Kivikoski, Emilia Salo, Adelina Björni ja kapteeni Sami Ikonen

Kahden viime kauden pronssimitalisti ÅLK ei myöskään saanut haluamaansa alkua kaudelleen. Joukkueen ykköstykki ja Tennisgaalassa Vuoden kansalliseksi naispelaajaksi valittu Liisa Vehviläinen on tuonut joukkueelleen kaksi pistettä, mutta muuten ÅLK:n on ollut taipuminen.

– Kausi lähti aika nihkeästi käyntiin, eikä ole vastannut odotuksiamme. Viikonloppua odotetaan innolla, kun kaksi mielenkiintoista kotimatsia luvassa – nyt on koko joukkueen aika parantaa peliään. Toivottavasti kotiyleisön kannustuksen avulla saadaan uusi alku kaudelle, kertoi Vehviläinen.

Liisa Vehviläinen

ÅLK kohtaa kotiareenallaan lauantaina Smashin ja sunnuntaina HLK:n. Smashin kolmesta sarjapisteestä kaksi on tullut nelinpelistä, kun Piia Suomalainen/Tanja Tuomi on muodostanut vahvan tiimin. Myös ÅLK:n Vehviläinen mainitsee nelinpelin yhtenä tärkeänä osa-alueena joukkueen pyrkiessä parempaan – Kaarinassa onkin lupa odottaa laadukasta nelinpeliä.

– Nelinpelien merkitys HLK:ta ja Smashia vastaan on aika iso kuten aina ja siinä meillä on eniten parannettavaa. Jos jompaa kumpaa vastaan saisimme kaksinpeleistä voitot, niin olisi aika hyvä. Lähdemme antamaan kaikkemme kentälle ja taistelemaan jokaisesta pisteestä oli tilanne mikä tahansa, kommentoi Vehviläinen.

Mielenkiintoa riittää myös muilla paikkakunnilla. Mitalisijoilla vuodesta toiseen esiintynyt TaTS on hakemassa lisäpisteitä vieraspeleissään, myös Smash on vieraspelikiertueella. Alkukauden yllättäjät sarjataulukon toinen Smash-Kotka ja kolmas TVS-Tennis pyrkivät jatkamaan hyviä otteitaan lauantaina vieraskentillä ja sunnuntaina kotikentillä. Onko TVS ensimmäinen joukkue, joka ottaa HVS:lta pisteen?

Miehet: Smash-Kotka ja VarTe innostuneina kotiavauksiensa kynnyksellä – HLK vahvisti Henri Laaksosen pelaamisen

Smash-Kotkan miehet pelaavat tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä. Kotkalaiset kohtaavat Variston Tenniksen ja turkulaisen vahvan alkukauden pelanneen TVS-Tenniksen. Kotkasta on tulossa livestreamia molemmilta päiviltä.

– Liiga-avauksessa tuli harmittavan tiukka tappio Smashille, joten tänä viikonloppuna lähdetään äijien kanssa metsästämään voittoja. Saadaan meidän ykköstykki riveihin mukaan niin meillä on vahva porukka koossa ja töitä lähdetään tekemään, kertoi luottavaisena Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahti.

Smash-Kotka valmiina kotiotteluihinsa, kuvassa: Vesa Ahti, Valtteri Ahti, Ville-Petteri Ahti, Ivan Nedelko, Pavel Schaya-Zubrov ja kapteeni Pasi Ahti. Kuvasta puuttuvat Leevi Säätelä ja Roy Bruggeling.

Viime kauden pronssimitalistia saapuu lauantaina haastamaan VarTe, joka avasi kautensa lupauksia herättävästi pelaamalla tasapelin TaTS:n vieraana.

– Hyvät fiilikset ensimmäisestä pelistä. Tulevasta viikonlopusta on tavoitteena tehdä parempi kuin edellisestä, kommentoi joukkueen kapteeni Antti Pelkonen.

Myös joukkueen ykköspelaajana Tampereella pelannut Ilari Vesanen oli tyytyväinen kauden avaukseen ja hän kertoi myös joukkueen olevan odottavin mielin sunnuntaisen kotiavauksen kynnyksellä.

– Tasapeli TaTS:n vieraana tyydytti jengiä täysin. Kotiavausta tietenkin vähän jo odotetaan, varsinkin uuden hankintamme ensi esiintymistä. Tavoitteena viikonlopulta on VarTe:n liigahistorian ensimmäinen voitto.

VarTe:n tavoitteena on tällä kaudella säilyttää sarjapaikkansa suoraan ilman karsintoja. 

Naisten tapaan myös miehissä TEHO Sport Tennisliigan avauksessa pelanneet sarjajohtaja HVS ja GT pelaavat vain yhden ottelun viikonloppuna – muut joukkueet ovat vauhdissa molempina päivinä. Vieraspelikiertueilla ovat sarjanousija Porin Verkkopalloseura (PVS) ja sarjakakkonen turkulainen TVS. PVS yllätti historiansa ensimmäisessä liigaottelussa GT:n kotikentällään ja pyrkii nyt haastamaan sarjan ennakkosuosikkeja HLK:ta ja HVS:aa. Sarjataulukon kärkipäässä viime vuosina nähty Sata-Tennis hakee ensimmäisiä pisteitään kotikentällään TaTS:a vastaan ja vieraskentällä VarTe:a vastaan. TaTS ja Smash hakevat molemmat pisteitä lauantaina Helsingissä ja sunnuntaina joukkueet kohtaavat Tampereen Tenniskeskuksella.

HLK julkaisi keskiviikkona, että sen riveissä nähdään suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (ATP-177). Lisäksi Smash-Kotkan ja VarTe:n kommenteissa vihjataan kovien ulkomaalaisten ykköspelaajien, Ivan Nedelko (ATP-261) ja Mikhail Elgin (kaksinpelin ATP-1142 ja nelinpelin ATP-188), saapumisesta pelaamaan.

Lauantain kokoonpanot julkaistaan perjantaina iltapäivällä

Perjantaina iltapäivällä kello 15:00 alkaen on tiedossa lauantain pelaavat kaksinpelaajat. Etäseuraajille tiedoksi, että Kotkasta lähetetään livestreamia pääkentältä viikonloppuna. Lauantain kierroksella ennen otteluiden alkua vietetään hiljainen hetki Suomen Tenniksen Tukisäätiön puheenjohtajan Pekka Ojanpään muistolle. Ojanpää menehtyi lento-onnettomuudessa Zimbabwessa 23.11.2018.

Tulosseuranta tuttuun tyyliin TEHO Sport Tennisliigan kotisivuilta.

Viikonloppuna pelataan myös useita toiseksi korkeimman sarjatason, eli I-divisioonan otteluita. Otteluseurannat I-divisioonasta löytyvät täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 48/2018 – →