TEHO Sport Tennisliiga: Sarjataulukon kärkijoukkueet ja kuumimmat pelaajat

27.11.2018  |  16:09  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan ensimmäiset ottelukierrokset on pelattu. Joukkueet ovat pelanneet 1-3 ottelua. Mitkä seurat ovat avanneet liigakauden vahvimmin ja ketkä pelaajat ovat esiintyneet edukseen?

Hallitseva mestari HVS voittamattomana

Sarjataulukkoa katsottaessa huomataan, että hallitseva mestari helsinkiläinen HVS-Tennis on avannut vahvimmin niin naisissa kuin miehissä. HVS on voittanut miehissä kahteen otteeseen ja naisissa kolme kertaa – joukkueet eivät ole kärsineet vielä ottelutappioita, HVS on Tennisliigan ainoa puhtaan pelin joukkue. Turkulainen TVS-Tennis on myös avannut kautensa vakuuttavasti. TVS löytyy miesten sarjataulukon toiselta sijalta ja naisissa joukkue on kolmantena. Kärkikolmikon täydentävät naisissa toisena oleva alkukauden yllättäjä Smash-Kotka ja miehissä kolmantena on viime kauden hopeamitalisti Helsingin Lawn-Tennis Klubi.

Sarjataulukoiden häntäpäätä katsottaessa löytyy kaksi joukkuetta ilman otteluvoittoja: naisissa sarjanousija HLK ja miehissä Sata-Tennis. Suurempia johtopäätöksiä ei tässä vaiheessa kuitenkaan kannattane tehdä, sillä ottelumäärät ovat vielä vähäiset. Ensi viikonlopun ottelukierrosten jälkeen voimasuhteet näkyvät entistä paremmin, sillä naisissa ylitetään jo runkosarjan puolen välin krouvi ja miehissä lähestytään sitä.

Ketkä pelaajat ovat esiintyneet vakuuttavimmin?

Tennisliigan kotisivuilla voi myös seurata kautta yksilöiden näkökulmasta. Alkukierrosten jälkeen seuraavat pelaajat ovat vielä voittamattomia kaksinpelissä (vähintään kaksi ottelua pelattuna):

Naiset: Oona Orpana (HVS), Peppi Ramstedt (HVS) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK)
Miehet: Juho Paukku (TVS), Hermanni Tiainen (Smash), Sami Huurinainen (HVS), Patrik Niklas-Salminen (HVS), Martin Rämmal (TaTS) ja Otto Virtanen (HVS)

Nelinpelistäkin löytyy tehokkaita kaksikoita. Naisissa vähintään kahteen kertaan ovat esiintyneet voitokkaasti Smash-Kotkan Venla Ahti ja Eeva Ristola sekä Smashin Piia Suomalainen ja Tanja Tuomi. Listan kärkipaikalla on HVS:n 16-vuotias Ramstedt, joka on poistunut nelinpelikentältä kolmesti voittajana – hänen parina on aina ollut eri pelaaja. Miehissä viime kauden tehokaksikko HLK:n Masi Sarpola ja Karl Kiur Saar ovat jatkaneet siitä mihin jäivät. He eivät hävinneet viime vuoden runkosarjassa otteluakaan ja tämäkin kausi on alkanut voitokkaasti. Tilaston kärjessä ovat myös TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtumaa tähdittäneet Henri Kontinen ja John Peers sekä Smashin Jesper Saarni, joka on juhlinut voittoja Vladimir Ivanovin ja Hermanni Tiaisen kanssa.

Katso TEHO Sport Tennisliigan tilastoja tarkemmin täältä. Tulevana viikonloppuna pelataan siis useita otteluita niin naisissa kuin miehissä. Torstaina julkaisemme kierrosennakon ja perjantaina iltapäivällä julkaistaan pelaavat kokoonpanot lauantaille.

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten ja miesten… →