Myöhänen, Rossi ja Juvakoski seniorimestareiksi

11.8.2008  |  21:30

40v- ja 50v-luokkien SM-kisat pelattiin Hyvinkäällä

40v ja 50v -ikäluokkien ulkokenttien SM-kilpailut pelattiin 7.-11.8. Hyvinkään urheilupuistossa HyTS:n järjestäminä.
Kärkisijoitetut Tapio Rossi ETS (1.) ja Tuomas Kivistö TaTe (2.) etenivät miehet 40v-luokan kaksinpelin loppuotteluun. Rossi voitti välierissä NurTS:n Heikki Hellstenin 6-0, 6-3 ja Kivistö HVP-36:n Ari-Matti Koskisen lähes samoin lukemin, 6-0, 6-4.
Loppuottelussa oli dramatiikkaa, kun Kivistö joutui kolmannessa erässä nilkkavamman vuoksi luovuttamaan voiton Rossille. Kivistö oli voittanut ensimmäisen erän 6-4, Rossi toisen 7-5. Kolmas erä oli 2-1 Rossille, kun Kivistön nilkka nyrjähti ja hänen pelinsä päättyivät siihen.
Luokassa oli 17 pelaajaa.
Ikäluokan nelinpelin mestaruudesta kisasi viisi paria, mestaruuden voitti Rossi parinaan VarTen Matti Timonen, jotka loppuottelussa kukistivat NurTS:n parin Heikki Hellsten/Jukka Merenheimo luvuin 6-1, 6-1. Näin Rossista tuli tuplamestari.
Viisikymppisten miesten kaksinpelissä yksi pelaaja vähemmän kuin kymmenen vuotta nuorempien luokassa, 16. Sijoitettu kärkinelikko meni myös kisan välieriin. Kaavion yläpuolen välierässä HVS:n Jussi Juvakoski (1.) voitti KeuTS.n Timo Levosen (3-4.) eräluvuin 6-4, 6-4 ja alapuolen välierässä HyTS:n Heikki Kettunen (2.) voitti JokTS:n Veijo Lempiäisen (3-4.) 6-1, 6-1. Loppuottelussa Juvakoski vei mestaruuden luvuin 6-4, 6-1.
Nelinpelissä mestaruuden veivät Jussi Juvakoski ja Matti Timonen, nyt omassa ikäluokassaan. Loppuottelussa pari kukisti Heikki Kettusen ja Timo Levosen 7-5, 6-3. Sekä Juvakoskesta että Timosesta tuli näin tuplamestareita. Nelinpelin mestaruutta tavoitteli seitsemän paria.
Suurta intoa ei naisten 40v- ja 50v-luokkien mestaruuksiin ei syntynyt. 40v-ikäluokkaan ilmoittautui vain kaksi pelaajaa, eikä luokkaa järjestetty. 50v-luokassa oli neljä pelaajaa; Suomen mestariksi pelasi KTK:n Elina Myöhänen, joka loppuottelussa voitti ÅLK:n Marita Wariksen 6-0, 6-0.
Nelinpeleissä 40v-luokassa pelasi kolme paria lohkoturnauksen. Mestareita ovat HyTS:n Raija Pairola ja Merja Varjus. 50v-luokkaa ei saatu aikaiseksi.
Sekanelinpelissä 50v-luokan mestaruutta tavoitteli lohkoturnauksessa kolme paria. Voittajiksi tulivat Marita ja Matti Waris ÅLK:sta. 40v-sekanelinpeliin ei riittänyt osallistujia.