Johansson voitti J.Niemisen Pekingissä

11.8.2008  |  08:30

Ruotsalainen onnistui syötönmurroissa

Jarkko Nieminen kohtasi maanantaiaamuna Suomen aikaa Ruotsin 33-vuotiaan Thomas Johanssonin Pekingin olympiatenniksen ensimmäisellä kierroksella.
Nieminen aloitti mainiosti syötönmurrolla ja teki toisen syötönmurron erän seitsemännessä pelissä edeten 5-2 johtoon. Hän hävisi oman syöttönsä heti perään, mutta tukevan johdon turvin vei erän 6-4. Erä kesti 44 minuuttia.
Toisessa erässä nähtiin vain yksi syötönmenetys, mutta se tapahtui erän viimeisessä pelissä ja Jarkko Niemiselle. Erä kirjattiin 47 minuutin jälkeen Johanssonille 6-4.
Kolmas erä kesi minuutin vähemmän kuin toinen, mutta oli muutoin sen toisinto: vain yksi syötönmurto ja erän viimeisessä pelissä. Johansson vei erän 6-4. Niemisen olympiatennis oli ohi 2 tunnissa ja 17 minuutissa.
Tämä oli miesten kolmas keskinäinen ottelu. Nieminen voitti ensimmäisen kohtaamisen Stockholm Openissa vuonna 2001, Johansson toisen Pekingin ATP-kisoissa vuonna 2005.
Nämä olivat Jarkko Niemisen toiset olympiakisat. Edellisissä kisoissa Ateenassa hän eteni toiselle kierrokselle, jolla hävisi Valko-Venäjän Max Mirnyille. Thomas Johansson ei ollut Ateenassa, Sydneyn kisoissa 2000 hän hävisi ensimmäisellä kierroksella Australian Marc Philippoussisille. Australiasta miehellä on kuitenkin hyvät muistot, hän voitti Australian avointen miesten kaksinpelin vuonna 2002.
Niemisen seuraava koitos on US Open, joka käynnistyy New Yorkissa 25.8.

Seuraava uutinen: Myöhänen, Rossi ja… →