M-L Hedman 60v-luokan kolmoismestariksi

11.8.2008  |  22:50

60v, 70v ja 80v-luokkien SM-kilpailut pelattiin Talissa

60v-, 70v- ja 80v-ikäluokat pelasivat ulkokenttien SM-kilpailunsa Talin tenniskeskuksessa Helsingissä HVS:n isännöiminä.

Miehet

TCT:n Hannu Helminen ja TTS:n Jyrki Montell olivat 60v-luokan kaksinpelin kärkisijoitetut, ja he myös etenivät loppuotteluun. Puolivälierissä Helminen hävisi ensimmäisen erän 5-7 seurakaverilleen Timo Juvakoskelle, mutta tämä joutui 0-5 tappioasemassa toisessa erässä luovuttamaan. Välierissä Helminen voitti ITF:n Kari Ryhäsen 6-0, 6-1. Montell oli tiukoilla puolivälierissä ETS:n Roger Strömbergin kanssa, mutta voitti ratkaisevan erän tie-breakin, 4-6, 6-2, 7-6. Myös välierissä LTC-33:n Tarmo Jokinen pisti tiukasta hanttiin, mutta Montell voitti ottelun 7-5, 6-4. Mestaruuden voitti Montell, joka kukisti Helmisen 6-2, 6-4.
Montellista tuli tuplamestari, sillä hän voitti ikäluokan nelinpelin loppuottelussa – parinaan TTS:n Curt Selenius – kakkossijoitetut ETS:n Roger Strömbergin ja VRT:n Juha Sjöblomin 6-0, 7-5.
Miesten 70v-luokan ykkössijoitettu LVS:n Pentti Vaalamo hävisi puolivälierissä Smashin Pekka Olkkoselle kolmessa erässä ja kakkossijoitettu Smash Lars Sjöman välierissä KoVS:n Hannu Talolle, niin ikään kolmessa erässä. Mestaruudesta pelasivatkin BTK:n Heikki Pasanen ja Talo, joka vei mestaruuden luvuin 2-6, 6-1, 6-2. Vaalamo yhdessä seurakaverinsa Jorma Tiitisen kanssa voitti mestaruuden ikäluokan nelinpelissä finaalivoitolla 6-1, 6-3 HVS:n Raimo Lappalaisesta ja V-P:n Timo Laaksosesta.
80v-miesten kaksinpelissä HLK:n Eero Sjöström sai kaksi luovutusta ja eteni niillä loppuotteluun, jossa HyTS:n Lasse Österdahl vei mestaruuden luvuin 6-1, 6-1. Österdahl voitti myös luokan nelinpelin mestaruuden parinaan LTC-33:n Erik Nuutinen. Finaalissa tuli voitto luvuin 6-4, 6-3 HVS:n parista Yrjö Jonsson/Risto Suominen.

Naiset

HTS:n Marja-Liisa Hedman on aina suosikki, ykkössijoitettu ja triplamestariaineista. Niin nytkin. 60v-luokan kaksinpelin loppuottelussa Hedman voitti V-P:n Pirkko Kuorikosken 6-1, 6-2, nelinpelin finaalissa yhdessä HTS:n Eila Jokisen kanssa TaTe:n Maija-Liisa Pirilän ja ETS:n Aune Tuomaisen 6-2, 6-4 ja sekanelinpelin loppuottelussa lankonsa Heikki Hedmanin, LTC-33, kanssa Maija-Liisa Pirilän ja EVS:n Matti Haatasen 4-6, 6-0, 6-1.
TVS:n Taina Majaniemi voitti ETS:n Sirkka Kolppasen 6-1, 6-3 naisten 70v-luokan kaksipelin loppuottelussa. Samat naiset olivat nelinpelinkin finaalissa: Majaniemi ja ÅLK:n Eeva Jakonen voittivat Kolppasen ja VarTen Kristin Jämsenin 1-6, 6-2, 6-2. Sekanelinpelinkin mestaruus oli Majaniemen ja VT:n Pekka Lehmusvirran hyppysissä, kun finaalissa ensimmäinen erä tuli 6-4, mutta sitten Kristin Jämsen ja HVS:n Leo Lindblad veivät seuraavat erät 6-2, 6-1, ja mestaruus olikin heidän.
Myös naisille oli järjestetty 80v-luokat, mutta niihin ei vielä löytynyt osallistujia.

Tulokset kokonaisuudessaan Ässässä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Salonen vielä 18v-mestaruuteenkin… →