Muistutus pelaajille, kilpaileminen kahdessa kilpailussa samanaikaisesti

8.2.2012  |  09:30

Suomen Tennisliitto muistuttaa pelaajia, että kilpaileminen kahdessa eri turnauksessa samanaikaisesti on ehdottomasti kielletty (vaikka kilpailut järjestettäisiin samassa kaupungissa). Pelaaja voi samassa kilpailussa osallistua kahteen tai useampaa luokkaan, jos kilpailunjohto sen sallii. Esim. 13-vuotias C-luokan tason pelaaja voi osallistua samassa kilpailussa P14-luokkaan ja MC-luokkaan, jos kilpailunjohto tämän sallii.

Kilpailusäännöissä annetaan poikkeus osallistumisessa seuraavissa tilanteissa (ote Pelaajan velvollisuuksista):

1 Ilmoittautuminen

Pelaaja saa ilmoittautua ja ottaa osaa vain yhteen samanaikaisesti pelattavaan kilpailuun. Tästä muodostavat poikkeuksen seuraavat tapaukset:

– pelaaja voi osallistua henkilökohtaisen kilpailun aikana pelattavaan joukkuekilpailuun, jos se voi tapahtua ilman otteluaikojen siirtoa ja hänellä on varapelaaja mahdollisten päällek­käisten ottelujen pelaamiseksi.

– jos luokat, joihin pelaaja osallistuu, pelataan eri päivinä. Luokka loppuu, ennen kuin toinen alkaa.

– jos pelaaja on pudonnut pois ensimmäisestä kilpailusta silloin, kun toiseen voi vielä ilmoit­tautua.

– alemman tason kilpailun (kv.kilpailu/kansallinen kilpailu) kilpailunjohtaja voi myöntää luvan pelata, jos se voi tapahtua ilman että kenenkään muun kilpailijan etu vaarantuu, ylemmän tason kilpailun ottelut ovat tällöin ehdottomasti etusijalla. (Kansainvälisessä kilpailussa ottelut saattavat alkaa jo viikolla, jolloin pelaaja saattaa päästä osallistumaan viikonloppuna pelattavaan kilpailuun.)

Pelaaja ei voi vaatia, että ottelujärjestyksen tekemisessä huomioidaan hänen pelaamisensa toisessa kilpailussa.

Ilmoittautuminen kilpailuun velvoittaa pelaajan maksamaan osallistumismaksun ja pelaamaan kilpailun loppuun. Ilmoittautumisen voi perua ennen arvontaa. Tällöin osallistumismaksu palaute­taan mahdolliset kulut vähentäen. Kilpailumaksu palautetaan (ei veloiteta) arvonnan jälkeen lääkärintodistusta tai muuta erittäin painavaa syytä vastaan. Jos peruminen tapahtuu alle vuorokausi (24h) ennen merkittyä otteluaikaa, kilpailunjohtajalla on oikeus periä kilpailumaksu.

Pelaajan, joka ei voi pelata kilpailua loppuun, on ilmoitettava siitä välittömästi kilpailunjoh­tajalle ja esitettävä hyväksyttävä peruste luopumiselle. Hyväksyttäviä syitä ovat loukkaantuminen, sairas­tu­minen tai vastaavat syyt. Kilpailunjohtaja voi vaatia luopumisesta lääkärintodistuksen tai vastaavan muun kirjallisen selvityksen.

Pelaaja, joka on ilmoittautunut kilpailuun, mutta jää pois ilman pätevää syytä, ei saa pelata muussa samanaikaisessa kilpailussa.

Lähde: https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailusaannot/pelaajan+velvollisuudet/

Mikäli pelaaja sääntöjen vastaisesti osallistuu kahteen kilpailuun samanaikaisesti, on kilpailunjohdolla oikeus poistaa hänet välittömästi kilpailusta ja pelaaja voidaan tuomita kilpailukieltoon.

Kilpaileminen kahdessa eri kilpailussa samanaikaisesti on kielletty siitä syystä, että pelaajan ottelut voivat mennä päällekkäin, jolloin pelaajan pitäisi olla pelaamassa kahdessa paikassa samanaikaisesti. Kilpailunjohtoa ei voida velvoittaa selvittämään toisen kilpailun otteluaikatauluja.

Lisätietoa asiasta Suomen Tennisliitosta Elmo Viljaselta, elmo.viljanen@tennis.fi tai 09-3481 2564.

Jaa:

Seuraava uutinen: Lahjakkuuksien ja talenttien… →