Lahjakkuuksien ja talenttien alkuvuoden tuet myönnetty

8.2.2012  |  12:55

Lahjakkuuksien tuet
Suomen Tennisliitto käynnisti vuoden 2010 alusta lahjakkuuksien tukiohjelman, jonka tavoitteena on tukea lahjakkuuksien harjoittelua ja kansainvälistä kilpailemista sekä taloudellisesti ja toiminnallisesti että tiivistää yhteistyötä lahjakkuuksien harjoittelun ja kansainvälisen kilpailemisen tukemisesta seurojen, vanhempien, valmentajien ja pelaajien osalta. Samalla suunnataan ja keskitetään voimavaroja entistä tarkemmin huippulahjakkuuksiin.
Päätökset pelaajavalinnoista tehdään puolen vuoden välein. Ryhmään voi nousta uusia pelaajia, mutta siitä voi myös pudota pelaajia.

Tennisliiton myöntämät kilpailutuet ajalle 1.1.-31.6.2012

3000€ Micke Kontinen, HVS  ja Herkko Pöllänen, HVS
1500€ Petra Piirtola, Smash ja Joel Popov, TaTS

Valintakriteereinä ryhmään pidetään pelaajan kansainvälisiä näyttöjä sekä toimikunnan näkemystä pelaajan tulevaisuudesta. Ryhmässä olevien pelaajien tulee osoittaa mahdollisuuksia olla tulevaisuudessa ammattilaispelaaja (TOP 300 WTA/ATP).

Talenttiohjelman tuet
Tennisliiton talenttiohjelmaa muutettiin vuoden 2012 alusta siten, että lahjakkaiden 10-16 -vuotiaiden pelaajien toiminnallinen tukeminen ja leirittäminen tapahtuu pääosin maajoukkuetoiminnan kautta (lisätietoja maajoukkuetoiminnasta alla olevasta linkistä).
Myös valmennuspäällikön tekemien seurakäyntien avulla pyritään tukemaan seurojen kilpa- ja huippuvalmennustoimintaa ja siten lahjakkaiden pelaajien valmentautumisen edellytyksiä ja laatua.

Talenttiohjelma jatkuu, mutta 10-14 -vuotiaiden pelaajien toiminnallinen tuki muutetaan taloudelliseksi tueksi, joka kohdistetaan kansainväliseen kilpailemiseen. Huipputennistoimikunta valitsee talenttiryhmään 3-5 pelaajaa puolivuotiskaudeksi kerrallaan, joita kutakin tuetaan 1000-2000 eurolla. 

Talenttiryhmään valitut pelaajat ja kilpailutuet 1.1.-30.6.2012

2000 € Aaro Pöllänen, HVS
1000 € Emil Ruusuvuosi, HVS, Patrick Stenfors, PVS ja Nicola Ussher, HVS

 

Micke Kontinen 

Jaa:

Seuraava uutinen: Timo Nieminen ja… →