MLK mukana laatuseuraohjelmassa ja Lambi Street Tennis Tourilla

25.5.2021  |  11:01  |  Seurat

Vuonna 1928 perustettu Mariehamn Lawn-Tennis Klubb (MLK) on monessa mukana ja todella aktiivinen toimija. Seura on kevään aikana lähtenyt mukaan tenniksen laatuseuraohjelmaan ja Lambi Street Tennis Tourille.

Forsström: ”Laatuseuraohjelma on hyvä tapa kehittää seuraa moniuloitteisesti”

Tällä hetkellä MLK:lla on jäseniä noin 500 ja seuralla on toiminnassaan 150 aktiivista junioria. Toimintaa on pyörittämässä kolme päätoimista valmentajaa, yhteensä valmentajia on 5, ja aktiivinen seurayhteisö tukee toimintaa. Olosuhteet ovat myös kunnossa, sillä seura toimii Bollhallan kolmella plexipave-sisäkentällä sekä kolme massakenttää löytyy ulkoa – lisäksi Idrottsparkenissa on neljä kovapohjaista ulkokenttää.

Tenniksen laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa – tenniksessä on muokattu rakennetta vastaamaan paremmin lajimme toimintaympäristöä. Laatuseuraohjelmassa on kyse seuratoiminnan kehittämisestä moniulotteisesti. Kyseessä on pitkäkestoinen kehitysprosessi, joka auttaa seuroja ymmärtämään paremmin toimintaansa ja suuntaansa. Tutustu laatuseuraohjelmaan tarkemmin täältä.

– Olemme innoissamme mukana. Laatuseuraohjelma on hyvä tapa kehittää seuraamme. Olemme vielä laatuseuraprosessin alkupäässä, mutta jo nyt näkee tämän olevan hyödyllinen kokonaisuus, kertoi MLK:n seurajohtaja Peter Forsström.

– Viime aikoina olemme tehneet myös enemmän yhteistyötä liiton kanssa ja se on ollut todella kehittävää niin seura- kuin kilpailutoiminnan osalta. Meillä on aktiivinen ote tekemiseen tällä hetkellä.

Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen kiittelee myös MLK:ta laaja-alaisesta yhteistyöstä. Tenniksen laatuseuraohjelmassa on mukana tällä hetkellä 28 seuraa ympäri Suomea.

– Alku on ollut todella hyvä ja innostava. Kiitos seurat yhteistyöstä ja kehittymishalusta. Ensimmäisiä auditointeja on myös jo sovittu lasten ja nuorten sekä aikuisten vaiheeseen – myös historian ensimmäinen tenniksen kilpaseura-tähtimerkin auditointi on viittä vaille valmis Joensuussa Karjalan Tenniksen toimesta, kertoi Suutarinen.

– Koko urheiluyhteisön Tähtiseura-ohjelma on loistava malli, joka sitouttaa tekijät yhteen akselilla Olympiakomitea – liitto – seura. Ja lopulta tämä kehitysyhteistyö näyttäytyy laadukkaampana seuratyönä ja palveluna liikkujille.

TENNIKSEN LAATUSEURAOHJELMA

Lambi Street Tour ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalla

Lambi Street Tennis -koulukiertue rantautui nyt ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle. MLK esittelee tenniksen Street Tennis -toimintaa neljälle koululle ja yli 400 koululaiselle 17.5.-2.6. välisenä aikana.

– Alku on ollut hyvä, ensimmäisillä vierailuilla ovat lapset olleet innoissaan ja opettajat myös. Haluamme aktivoida lapsia mukaan seuratoimintaan ja tämän kiertueen avulla uskomme pystyvämme siihen, kertoi MLK:n päävalmentaja Henrique Norbiato.

TUTUSTU LAMBI STREET TENNIKSEEN 

Kevään Lambi Street Tennis -koulukiertue alkoi huhtikuun lopulla. Nyt palloja on päässyt lyömään jo lähes 5000 lasta ympäri Suomea – pelipaikkoina ovat toimineet mm. Kajaani, Varkaus, Maarianhamina, Helsinki, Loviisa ja Hyvinkää.

 

Kiertueen tavoitteena on tehdä tennistä tutuksi koulujen ja päiväkotien oppilaille ja opettajille sekä saada tennisseuroihin uusia harrastajia. Tennisliitto, seurat ja Lambi ovat aktivoimassa lapsia ja nuoria liikkumaan läpi vuoden!

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta ja Ehrnrooth… →