Miesten mestaruudesta pelaavat yllättäjät Kaukovalta ja Leskinen

27.6.2020  |  15:43  |  Raportit

Miesten kaksinpelin Suomen mestaruudesta pelaavat kahdeksanneksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS) ja karsinnoista pääsarjaan ponnistanut Santtu Leskinen (TVS). Kumpikaan ei ole aiemmin voittanut kaksinpelin Suomen mestaruutta, eli sunnuntaina klo 11:00 alkaen kruunataan uusi mestari. Loppuottelua voit seurata myös Ruutu Urheilun kautta.

Välierien tulokset
[8] Patrick Kaukovalta, HVS – [1] Patrik Niklas-Salminen, HVS 6-4, 2-0 rtd
Santtu Leskinen, TVS – Roni Hietaranta, HVS 6-3, 6-2

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Kaukovallasta tai Leskisestä uusi Suomen mestari

Yllätyksellisessä miesten kaksinpelissä nähtiin myös lauantain välierissä sijoitetun pelaajan tippuminen. Eilen jalkavammasta kärsinyt ja nelinpelistä vetäytynyt ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) lähti urhoollisesti taistelemaan välieräänsä kahdeksanneksi sijoitettua Patrick Kaukovaltaa (HVS) vastaan. Avauserää pelattiin tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 5-4 asti. Tässä vaiheessa Kaukovalta onnistui murtamaan Niklas-Salmisen syötön, mikä toi erävoiton 6-4.

Toisen erän alussa Kaukovalta piti syöttönsä ja mursi heti perään – saman aikaisesti oli nähtävillä ettei ykkössijoitettu Niklas-Salminen ollut toipunut vammastaan. Hammasta purren Niklas-Salminen joutui luovuttamaan ottelun ja näin Kaukovalta eteni loppuotteluun luvuin 6-4, 2-0 rtd. Kaukovalta on hallitseva ulkokenttien nelinpelin Suomen mestari ja nyt hän pääsee yrittämään uransa ensimmäistä kaksipelikultaa.

– Ensinnäkin päivän olosuhteet olivat haastavat tuulen takia. Vastustajasta huomasi ettei hän ollut täydessä kunnossa ja se teki ottelusta minulle vähän helpomman. Lähden rennolla otteella kohti loppuottelua – en aio stressata ottelua liikaa. Kaksi kertaa olen ollut hopealla ja niillä kerroilla on mennyt jännityksen ja yliyrittämisen piikkiin. Palautustyöskentely on erottanut minut vastustajistani tällä viikolla ja lisäksi peruspelini on ollut kunnossa. Niiden avulla menen kohti finaalia, kommentoi Kaukovalta.

Alakaavion puolella kohtasivat sijoittamaton Roni Hietaranta (HVS) ja karsinnoista pääsarjaan ponnistanut Santtu Leskinen (TVS). Hietaranta järisytti eilen tenniskansaa tiputtamalla jatkosta Otto Virtasen (HVS), mutta tänään kentällä nähtiin Leskisen näytös. Vahvasti syöttänyt ja suoria peruslyöntejä pommittanut Leskinen takoi tulostaululle lukemat 6-3, 6-2. Kaukovallan tavoin myös Leskinen hakee ensimmäistä kaksinpelikultaansa. Leskisen tarina SM-kilpailuissa hakee vertaansa: karsinnoissa kaksi voittoa ja nyt pääsarjassa neljällä voitolla loppuotteluun.

– Ihan hyvä ja tasainen ottelu itseltäni myös tänään. Pystyin keskittymään sekä pääsi hyvin vastustajan syöttöön kiinni. Olosuhteet olivat tänään nopeat, josta pystyin ottamaan hyödyn irti. Olen läpi turnauksen syöttänyt ja lyönyt kämmenlyöntiä hyvin. Syöttö ja kämmen eivät ole yleensä minun pelisuunnitelmassa, mutta täällä yhdistelmä on toiminut, kun olen päässyt nautiskellen pelaamaan, kertoi Leskinen.

– Emme ole Kaukovallan kanssa kohdanneet kaksinpelissä kertaakaan – itseasiassa eilinen nelinpelikohtaaminen oli ensimmäinen välillämme. Lähdetään hakemaan kirkkaampaa mitalia loppuotteluun, päätti Leskinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta/Remander Suomen mestaruuteen… →