Naisten kaksinpelifinaalissa kohtaavat Kulikova ja Haavisto

27.6.2020  |  14:29  |  Raportit

Ulkokenttien naisten kaksinpelin Suomen mestaruudesta pelaavat ykkössijoitettu Anastasia Kulikova (HVS) ja viidenneksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash). Loppuottelu pelataan sunnuntaina klo 13:00. Ottelua voit seurata Ruutu Urheilun kautta.

Välierien tulokset
[1] Anastasia Kulikova, HVS – Laura Hietaranta, HVS 6-4, 6-4
[5] Ella Haavisto, Smash – [3] Emma Eerola 6-2, 6-1

Kulikova: ”Tiedämme toistemme tyylit hyvin, joten tulossa on mielenkiintoinen finaali.”

Yläkaavion välierässä kohtasivat ykköseksi sijoitettu Anastasia Kulikova (HVS) ja sijoittamaton Laura Hietaranta (HVS). Maajoukkuepelaajien välistä kohtaamista oli odotettu todella paljon ja ottelusta kehkeytyikin tasaväkinen ja viihdyttävä. Avauserässä Hietaranta kiihdytti murrolla johtoon, mutta hiljalleen voimakaslyöntinen Kulikova kipusi tasoihin. Erän lopussa nähtiin useita pitkiä palloralleja ja lopulta Kulikova nappasi erävoiton 6-4. Toisen erän alkupuoliskolla otti ykkössijoitettu murron, mikä riitti lopulta otteluvoittoon. Kulikovan voittolukemiksi kirjattiin 6-4, 6-4.

– Ensiksi haluan sanoa Lauralle, että pelasit todella hienosti – ehkä elämäsi paras ottelu. Itsekin pelasin todella hyvin ja ottelumme oli korkeatasoinen. Hänellä ei ollut ottelussa hävittävää ja hän uskalsi pelata rohkeasti vaihdellen peliä – kovaa yläkierrettä, pysäytyslyöntejä ja koholyöntejä. Minulle tärkeintä oli pysyä rauhallisena ja keskittyneenä jokaiseen pisteeseen, kommentoi Kulikova.

Loppuottelussa Kulikovaa vastaan asettuu viidenneksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash), jolle kyseessä on ensimmäinen kaksinpelin finaalipaikka SM-kilpailuissa aikuisten tasolla.

– Emme ole pelanneet Ellan kanssa vastakkain pitkään aikaan. Hänen pelityylinsä on täysin erilainen kuin Lauran. Tiedämme toistemme tyylit hyvin, joten tulossa on mielenkiintoinen finaali, päätti Kulikova.

Viime kesänä ei Kulikovaa nähty ulkokenttien SM-kilpailuissa, mutta hän on vuoden 2018 sekä kaksin- että nelinpelin mestari. Lisäksi hänen palkintokaapissaan on vuoden 2017 sisäkenttien tuplamestaruus.

Alakaavion puolella viidenneksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash) jatkoi vahvaa tekemistään kolmanneksi sijoitettua Emma Eerolaa (TaTS) vastaan. Haavisto tiputti edellisellä kierroksella toiseksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK) ja nyt oli Eerolan vuoro taipua erin 6-2, 6-1. Haavisto ei ole vielä hävinnyt turnauksessa erääkään.

– Tosi hyvä ottelu oli tänään. Pelasin tasaisesti läpi ottelun ja syöttöni kulki erinomaisesti. Finaaliin lähden rennosti ja nauttimaan, kommentoi Haavisto.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten mestaruudesta pelaavat… →