Hietaranta/Remander Suomen mestaruuteen – Kaukovalta hakee tuplamestaruutta sunnuntaina

27.6.2020  |  17:47  |  Raportit

Naisten nelinpelin Suomen mestareiksi pelasivat Laura Hietaranta (HVS) ja Stella Remander (Lo-Te). Hopealle ylsivät Ella Tuomela (ETS) ja Sade Scharlin (HVS).

Miesten nelinpelifinaalissa pelaavat sunnuntaina klo 14:30 alkaen toiseksi sijoitetut Patrick Kaukovalta (HVS)/Eero Vasa (ÅLK) ja neljänneksi sijoitetut Ilari Vesanen (VarTe)/Mikko Rouvala (HVS). Kaukovalta hakee tuplamestaruutta, sillä hän on edennyt myös kaksinpelin loppuotteluun (lue lisää).

Ruutu Urheilun kautta voit seurata sunnuntaiset loppuottelut:

klo 11:00 [8] Patrick Kaukovalta, HVS – Santtu Leskinen, TVS
klo 13:00 [1] Anastasia Kulikova, HVS – [5] Ella Haavisto, Smash
klo 14:30 [2] Patrick Kaukovalta, HVS/Eero Vasa, ÅLK – [4] Ilari Vesanen, VarTe/Mikko Rouvala, HVS

LÄHETYKSET

Hietaranta ja Remander juhlivat ensimmäistä aikuisten nelinpelin SM-kultaa

Naisten nelinpelifinaali oli nuorten pelaajien esiinmarssi, kun kentälle astelivat 14-vuotias Remander ja 16-vuotias Hietaranta sekä 14-vuotias Scharlin ja 17-vuotias Tuomela. Niin toiseksi sijoitetut Hietaranta/Remander kuin neljänneksi sijoitetut Tuomela/Scharlin olivat esiintyneet turnauksessa vakuuttavasti.

Loppuottelun alussa hallinnan ottivat itselleen Hietaranta ja Remander. He kiihdyttivät nopeassa tahdissa johtoon tuplamurron turvin. Avauserä kirjattiin heille 6-1. Toisen erän alussa Tuomela/Scharlin pääsi otteluun kiinni ja tilanne tasoittui. Useat pelit etenivät ratkaisevaan no ad -pisteeseen ja nämä kääntyivät avauserän hävinneelle parille. Tämän johdosta ratkaisu haettiin ottelutiebreikistä. Ottelutiebreikin alussa Hietaranta/Remander pelasivat lähes virheetöntä peliä ja he siirtyivät nopeasti peräti 8-0 johtoon. Lopulta Suomen mestaruus kirjattiin heille erin 6-1, 3-6, 10-4.

– Pelasimme pitkästä aikaa yhdessä nelinpeliä – olisiko siitä noin 4-5 vuotta, kun viimeksi pelasimme. Olemme pystyneet parantamaan peliämme ottelu ottelulta. Tämän päiväisen finaalin aloitimme todella vahvasti. Toisen erän alkuun vastustajat paransivat paljon ja he onnistuivat voittamaan tiukat tilanteet. Onneksi löysimme sitten uuden vaihteen ottelutiebreikkiin, kertasivat iloiset mestarit Hietaranta ja Remander.

Kyseessä on nuorten tennislupausten ensimmäinen nelinpelin Suomen mestaruus aikuisten tasolla. Hietaranta oli voittanut sekanelinpelin mestaruuden veljensä Roni Hietarannan kanssa sisäkentillä vuonna 2018.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Naisten nelinpelin loppuottelu

[2] Laura Hietaranta, HVS/Stella Remander, Lo-Te – [4] Ella Tuomela, ETS/Sade Scharlin, HVS 6-1, 3-6, 10-4

Miesten nelinpelin välierät

[4] Ilari Vesanen, VarTe/Mikko Rouvala, HVS – Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka/Verneri Tuomi, HyTS 6-3, 6-4
[2] Patrick Kaukovalta, HVS/Eero Vasa, ÅLK – Aaro Pöllänen, HVS/Herkko Pöllänen, HVS 6-4, 6-7, 10-3

Vasemmalta lukien Sade Scharlin, Ella Tuomela, Laura Hietaranta ja Stella Remander

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta on uusi… →