Micke pelaa Suomen kakkosena

6.3.2011  |  16:46

Kapteeni Kim Tiilikainen vaihtoi Harri Heliövaaran tilalle Micke Kontisen Slovenian ja Suomen Davis Cupin viidenteen, kakkosten otteluun, jossa ratkaistaan maaottelun voitto.
Ensimmäinen erä
Slovenialaisille taisi tulla pienenä shokkina massakentillä erinomaisesti viihtyvä Davis Cupissa debyyttinsä Ljubljanassa tekevä Micke Kontinen. Micke mursi Zemljan syötön ja meni 2-1 johtoon. Oman syöttönsä hän piti helposti ja mursi heti perään Zemljan syötön toistamiseen.
Micke meni 5-1 johtoon menettämättä pistettäkään omassa syötössään, yksi läpisyöttökin mahtui mukaan.
Zemlja piti oman syöttönsä pistettäkään menettämättä, pelit 5-2 Mickelle. Micke lähti syöttämään erää kotiin, johti jo 40/0, mutta sitten pari lyöntiä karkasi leveäksi ja yksi meni verkkoon, mutta Micke piti pintansa ja vei pelin ja erän 6-2.
Toinen erä
Molemmat pelaajat pitivät avaussyötönsä, Micke syötti omassaan pari ässääkin. Zemlja mursi Kontisen syötön erän neljännessä pelissä ja meni 3-1 johtoon. Hän on päässyt pahimmasta alkushokistaan ja johti 4-1. Micke piti oman syöttönsä ja kavensi 2-4:ään. Edettiin syötön murroitta. Erän kaksi viimeistä peliä päättyivät kumpikin ässään. Erä Zemljalle 6-3.
Kolmas erä
Zemlja mursi Kontisen syötön heiti erän alkuun. Kumpikin on pitänyt syöttönsä tämän jälkeen. Zemlja johti 2-1, mutta Micke otti vastamurron. Myös seuraavassa pelissä nähtiin murto, nyt sen otti Zemlja. Kontinen johti peliä 40/30 kun oli heittänyt ässän peliin, mutta sitten Zemljan taitava stoppari ja verkolta Micken selän taa lyöty terävä volley veivät Zemljan etuun. Peli päättyi Micken kaksoisvirheeseen. Zemlja johti 3-2 ja piti oman syöttönsä. Micke piti omansa pistettäkään menettämättä ja kuroi tilanteen 3-4:ään.
Zemlja vei erän kahdeksannen pelin ja johtaa nyt 5-3.
Micke syötti erän viimeisessä pelissä, 15/tilanteessa hän päätti pelin kaksoisvirheeseen. Zemlja voitti eränä 6-3
Neljäs erä
Micke ei ole tätä ennen pelannut urallaan paras viidestä -ottelua. Nyt alkoi hänelle ensimmäinen neljäs erä. Sen voitti Zemlja pitämällä oman syöttönsä. Tilanne 1-0 Zemljalle.
Zemljalla oli kaksi murtopalloa Micken syötössä, mutta selvitti tukalat tilanteet ja pääti pelin läpisyöttöön. Tilanne 1-1.
Zemlja oli alakynnessä 0/30 omassa syötössään, mutta vei pelin ja johti 2-1. Hänellä oli murtopallo Micken seuraavassa syöttövuorossa, mutta MIcke selvitti tilanteen, erä 2-2. Zemlja meni 3-2 johtoon ja mursi sitten Micken syötön ottaen erässä 4-2 johdon.
Zemlja lisäsi vauhtia peliin kotiyleisön kannustaessa villisti ja otti 5-2 johdon. Micke lähti syöttömään tiukassa paikassa, mutta piti syöttönsä etupallon kautta. Tilanne 5-3, kun Zemlja syöttää.
Zemlja voitti ensimmäisen pisteen hienolla stopparilla. Toisen pisteen otti Micke lyömällä Zemljan kämmenkulmasta läpi. Kolmannessa pisteessä Zemlja teki läpisyötön ja otti 30/15 johdon. Neljännessä pisteessä vasta kakkonen meni ruutuun, Micke joutui sitä kurkottamaan ja löi kämmenensä pitkäksi. Zemlja ensimmäine ottelupallo ei tuonut tulosta, kun hän ei saanut Micken tulista kämmenvetoa takaisin, vaan se jäi verkkonauhaan 40/30. Toinen ottelupallo ratkaisi ottelun, Zemlja syötti läpisyötön.
Vaikka Micke Kontinen koko DC-debyytissään tappion neljässä erässä, hän pelasi todella hienon ottelun, pystyi pitämään peruslyöntinsä hienossa pituudessa, teki pisteitä sekä syötöllä että komeilla stoppareilla. Kerrassaan upea DC-pelurin uran avaus.

Slovenia meni toiselle kierrokselle 3-2 voitolla Suomesta ja kohtaa Italian heinäkuussa. Suomi joutuu putoamiskarsintaa.