Slovenia voitti Suomen 3-2 Davis Cupissa

6.3.2011  |  19:58

Jarkko Nieminen (ATP 50) teki, mitä häneltä odotettiin, voitti ykkösten kaksinpelin Davis Cupin Slovenia – Suomi -ottelussa Ljubljanassa. Massakentillä viihtyvä Blaz Kavcic (ATP 81) kukistui neljässä erässä luvuin 6-3, 6-4, 4-6, 6-4. Voitto nosti Suomen tasatilanteeseen 2-2 ja siirsi maaottelun ratkaisun kakkospelaajille, Grega Zemljalle ja Micke Kontiselle, jonka kapteeni Kim Tiilikainen heitti Harri Heliövaaran tilalle.
-Lähdin aggressiivisella otteella peliin ja olenkin muutamaa pistettä lukuun ottamatta tyytyväinen peliini, totesi Jarkko ottelun jälkeen.
-Toin molemmista kaksinpeleistäni pisteet Suomelle, mutta tietysti olin halunnut ottaa vielä sen kolmannenkin pisteen nelinpelistä.
Micke Kontinen nimettiin ensimmäisen kerran Suomen joukkueeseen ja pääsikin sitten heti tositoimiin, kun kapteeni Kim Tiilikainen pisti hänet Harri Heliövaaran tilalle kakkoseksi Grega Zemljaa vastaan.
-Slovenialaiset tiesivät tarkkaan Harrin pelin, joten halusin sekoittaa heidän suunnitelmiaan, totesi Tiilikainen. – Micke on joukkueen nuorin, ensikertalainen ja rankingissa alimpana, mutta pelityylillisesti sopi mainiosti tähän.
Micke teki DC-debyyttinsä Ljubljanassa ja hienosti tehtävänsä hoitikin. Hän voitti ensimmäisen erän 6-2 ja pelasi seuraavat kolmekin mainiosti, vaikka joutui taipumaan luvuin 6-3, 6-3, 6-3.
-Pettynyt olen tappiosta, totesi 18-vuotias Micke. – Oli suuri kunnia päästä joukkueeseen ja vielä pelaamaankin. Hienoa, että Kim luotti minuun.
-Koska pelasin ensimmäisen paras viidestä -ottelun, en oikein osannut katsoa, milloin olisi pitänyt nostaa energiatasoa. Näin jälkeen päin katsoen toisessa erässä olisi pitänyt rykäistä kovemmin. Olihan pelissä muutamia muitakin asioita, joihin en ollut tyytyväinen.
Micken ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen, DC-vastustaja Grega Zemlja suitsutti Micken suoritukselle:
-En tiennyt koko pelaajasta mitään. Hän syötti hienosti, palautti mainiosti. Ensimmäisessä erässä olin aivan hepakassa hänen kanssaan. En tiennyt, mitä tehdä. Se oli aivan painajaismaista, sanoi Zemlja.
-Micken suoritus kakkosten ottelussa lupaa hyvää tulevaisuutta sekä hänelle että joukkueellemme, vakuutti Kim Tiilikainen.
Slovenia kohtaa Italian heinäkuussa. Suomi joutuu odottamaan tuon ottelun tulosta. Mikäli Slovenia voittaisi Italian, Suomi ja Italia kohtaavat Suomessa ykköskarsinnassa syyskuussa ja tämän ottelun hävinnyt Puolan, joka nyt hävisi Israelille, lokakuussa. Mikäli Italia voittaa Slovenian toisella kierroksella, Suomi kohtaa syyskuussa Puolan. Sen ottelun hävinnyt putoaa II ryhmään. Sekä mahdollinen Italia- että Puola-ottelut pelataan Suomessa.