Jarkko tasoitti ottelun 2-2:een

6.3.2011  |  13:16

Slovenian ja Suomen Davis Cup -ottelu jatkuu sunnuntaina Ljubljanassa ykkösten kaksipelillä, jossa kohtaavat Jarkko Nieminen (ATP 50) ja Blaz Kavcic (ATP 81).
Jarkko Nieminen vei ensimmäisen erän 6-4. Hän otti murron Kavcicin syötöstä erän kahdeksannessa pelissä.
Nieminen sanoi lauantaina pommittavansa Kavcicin heikompaa puolta, rystyä. Kavcicin paras ase on kämmen, jolle hän myös herkästi kiertää. Erässä on nähty pitkiä palloralleja.
Toinen erä
Toisen erän alussa Nieminen mursi Kavcicin syötön, tämä ei saanut pelissä pistettäkään. Nieminen ei pystynyt kuitenkaan pitämään seuraavassa pelissä syöttöään, kun syötti kaksi kaksoisvirhetta ja päätti pisteen pitkän pallorallin jälkeen lyömällä pallon ulos Eränä yhdeksännessä pelissä Nieminen mursi Kavcicin syötön ja syöttäessään 5-4 -johtoasemassa teki kolme läpisyöttöä. Toinen erä Jarkolle 6-4.
Kolmas erä
Kolmannessa erässä Jarkko menetti syöttönsä 4-3 johtoasemassa. Kavcic piti oman syöttönsä. Jarkolla oli pelipallo 4-5:een, mutta sitten hän syötti kaksoisvirheen ja kahdesti piste päättyi Jarkon kämmenen jäädessä verkkoon.
Kavcic voitti kolmannen erän 6-4.
Neljäs erä
Erän kolmannessa pelissä Kavcicilla oli omassa syötössään pelipallo 2-1:een, mutta sitten mailasta katkesi jänne Uudella mailalla hän syötti kaksoisvirheen ja menetti seuraavan pisteen pitkäksi menneellä lyönnillä. Jarkko mursi Kavcicin syötön, meni 2-1 johtoon ja piti heti perään oman syöttönsä. Johtaa 3-1.
Kavcic otti lääkintätauon neljännen pelin jälkeen, mutta kentälle palattuaan piti oman syöttönsä. Jarkko vei vaivatta oman syöttönsä ja meni 4-2 johtoon. Kavcic piti syöttönsä ja Jarkko lähti syöttämään 4-3 johdossa. Hän piti syöttönsä todella helposi, muttei seuraavassa pelissä pystynyt murtoon. Jarkko syöttää otteluln voitosta 5-4 johdossa.
Ottelu loppu oli dramaattinen, erän toiseksi viimeisestä pisteestä syntyi kova kiista, kun tuomari ei huutanut Kavcicin mielestä Niemisen krossia leveäksi. Paikallinen tuomari, Anze Blaz Pipan ja referee Jane Harvey pysyivät kannassaan, Jarkko eteni etupalloon, jonka löi smashilla Kavcicin tavoittamattomiin.
Suomi on nyt tasoissa 2-2 Slovenian kanssa ja voiton ratkaisevat Grega Zemlja ja Micke Kontisen, joka tuli Harri Heliövaaran tilalle.