Mia Eklund nelinpelin turnausvoittoon Turkissa

9.12.2017  |  19:00

Mia Eklund saavutti kauden kolmannen nelinpelin turnausvoittonsa Turkin Antalyassa yhdessä Romanian Cristina Dinun (oik.) kanssa. Kuva: Mia Eklund.

Uransa parasta kautta pelaava Mia Eklund päätti viikkonsa nelinpelin turnausvoittoon 15 000 dollarin ITF-kilpailussa Turkin Antalyassa.

Kaavion ykköseksi sijoitetut Eklund ja Romanian Cristina Dinu löivät loppuottelussa nelossijoitetut Bulgarian Dia Evtimovan ja Argentiinan Paula Ormaechean reilun tunnin kestäneen kamppailun jälkeen lukemin 6-3, 6-2.

– Tämä oli jälleen hieno viikko nelinpelin osalta, eikä se olisi paremmin voinut päättyä, Eklund iloitsee.

Turnausvoitto oli 23-vuotiaalle suomalaiselle kauden ja samalla uran neljäs. Kolme voitoista on tullut nelinpelissä ja yksi kaksinpelissä.

Kaksinpelissä tuloksena puolivälieräpaikka

Suomalaisen naistenniksen ykköspelaajaksi tällä kaudella noussut Eklund (WTA-615) onnistui hyvin myös massakentällä pelattavan turnauksen kaksinpelissä, jossa suomalainen eteni aina puolivälieriin saakka.

– Turnaukseni oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja puolivälieräpaikka kaksinpelissä oli hyvä saavutus. Pelasin todella hyvin ja olen tyytyväinen suoritukseeni varsinkin, kun pelataan pitkän kauden viimeisiä kilpailuja, Eklund toteaa.

Eklund varmisti puolivälieräpaikkansa otettuaan toisella kierroksella vakuuttavan voiton Unkarin Anna Bondarista (WTA-531) selvin lukemin 6-1, 6-2. Puolivälierissä Eklund koki tappion, kun kakkossijoitettu Kroatian Tena Lukas (WTA-341) oli etevämpi erin 6-2, 7-5.

Tavoitteena nousu 600 parhaan joukkoon kauden päätteeksi

Vuoden 2017 parhaaksi suomalaiseksi naispelaajaksi valittu Eklund pelaa vielä yhden turnauksen Antalyassa ja sen jälkeen pitkä kausi on hänen osaltaan päätöksessä. Suomalaisella on yksi selkeä tavoite kauden päätösturnauksessa.

-Haluan nousta kaksinpelin maailmanlistalla 600 parhaan joukkoon. Tarvitsen enää vain muutaman WTA-pisteen yltääkseni siihen.

Tulokset: ITF Womens Circuit, 15 000 $, Antalya

Teksti: Matti Heikkinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-mitaleista pelataan Kotkassa… →