SM-mitaleista pelataan Kotkassa – ennakko 50/17

11.12.2017  |  06:00

Kokenut Emma Laine hakee Kotkasta kahta Suomen mestaruutta. Kuva: Heidi Koivunen.

Loppuaan lähestyvä tenniskausi huipentuu tällä ja ensi viikolla Kotkassa, jossa ratkotaan sisäkenttien Suomen mestaruudet yleisissä SM-kilpailuissa. Taso tulee olemaan korkea, sillä mukana on useita maamme kärkinimiä.

Kotkan Tennishallissa nähdään torstaista alkaen useita sinivalkoisen tenniksen kärkipelaajia, kun kamppailu sisäkenttien Suomen mestaruuksista käynnistyy. SM-mitalit ratkotaan kaksin- ja nelinpeleissä sekä lisäksi sekanelinpelissä. Kaksinpelien osalta kyseessä on samalla Finnish Tour -kilpailusarjan kauden seitsemäs ja viimeinen osakilpailu.

Lauri Kiiski ja Harri Heliövaara miesten ennakkosuosikit

Miesten kaksinpelissä ykköseksi on sijoitettu ulkokenttien hallitseva Suomen mestari, 37-vuotias Lauri Kiiski (TaTS). Kaavion kakkosnimi puolestaan on vahvan paluun ammattilaiskentille tehnyt Harri Heliövaara. Sata-Tennistä edustava Heliövaara, 28, voitti sisäkenttien Suomen mestaruuden vuonna 2016. Miesten kaksinpelin ottelukaavio löytyy täältä.

Piia Suomalainen ja Emma Laine naisten kärkiniminä

Naisten puolella suurin ennakkosuosikki on ulkokenttien SM-kultaa kesällä voittanut Piia Suomalainen (Smash), joka on sijoitettu kaavion ykköseksi. Kovimmat haastajat lienevät kakkossijoitettu Milka-Emilia Pasanen (TaTS) ja niin ikään Tampereen Tennisseuraa edustava Mariella Minetti. Naisten kaksinpelin ottelukaavio on täällä.

Myös nelinpelissä nähdään huippuosaamista, kun naisten sarjassa on mukana Suomen ykköspelaaja Emma Laine (HVS-Tennis). Nelinpelin lisäksi Laine tavoittelee SM-kultaa myös sekanelinpelissä yhdessä Heliövaaran kanssa.

Smash-Kotkan isännöimät SM-kilpailut käynnistyvät miesten kaksinpelin karsinnoilla, jotka alkavat torstaina kello 11.30. Kaksinpelien pääsarjat käynnistyvät perjantaina ja loppuottelut ovat ohjelmassa tiistaina 19.12.2017.

Yleiset SM-kilpailut & Finnish Tour, 7. osakilpailu, 14.-19.12.2017 (Kotka)

Mia Eklund päättää kautensa Turkissa

Uransa neljännen ammattilaisturnausvoiton viime viikolla saavuttanut Mia Eklund päättää kautensa pelaamalla 15 000 dollarin ITF-turnauksessa Turkin Antalyassa. Suomalainen tavoittelee massakentällä käytävässä kilpailussa nousua 600 parhaan joukkoon naisten kaksinpelin maailmanlistalla.

Cinia Fed Cup Team Finlandin eli Suomen naisten maajoukkueen runkopelaajaksi tällä kaudella noussut Eklund, 23, osallistunee alkavallakin viikolla kaksinpelin lisäksi myös nelinpeliin.

Vuoden 2017 parhaaksi suomalaiseksi naispelaajaksi valitun Eklundin ensimmäinen ottelu lienee ohjelmassa tiistaina, jolloin sekä kaksin- että nelinpelin pääsarjat käynnistyvät.

ITF Womens Circuit, 15 000 $, Antalya

Livescore

Teksti: Matti Heikkinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia JGP Masters… →