Maaottelu Suomi – Intia pelataan Espoo Metro Areenalla

28.5.2021  |  16:37  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tapahtuman lipunmyynti avataan kesäkuussa – tarkemmat peliajat ja lipunmyyntitiedot julkaistaan lipunmyynnin avaamisen yhteydessä.

Espoo Metro Areena on suomalaisten tennisfanien lähimuistissa, sillä vuonna 2019 Suomen ja Itävallan Davis Cup -maaottelu keräsi ennätysyleisön lehtereille. Tuolloin Suomen oli lopulta niukasti taipuminen vierailijoille, vaikka Emil Ruusuvuori yllätti maailmantähti Dominic Thiemin. Maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen muistelee tapahtumaa hyvillä mielin ja on innokkaana uuden maaottelun kynnyksellä.

– Viimekertainen kokemus Espoo Metro Areenalla oli aivan uskomaton tunnelmaltaan ja historiallinen yleisömäärän johdosta. Nyt meillä on tenniksessä nousukiito käynnissä – paljon hyviä asioita tapahtuu monella eri rintamalla ja senkin takia on upeaa päästä jälleen kotiyleisön eteen, kommentoi Nieminen.

Maajoukkueen viimeisin koitos on vuoden 2020 maaliskuulta, kun joukkue vieraili Meksikossa voittaen 3-2 ja säilyttäen paikkansa I-ryhmässä. Ratkaisun toi maaottelussa debyyttinsä tehnyt Otto Virtanen –  lue lisää Meksikon jännittävistä tapahtumista täältä. Suomi ja Intia eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan. Suomi on maailmanlistan 33. ja Intia löytyy sijalta 22.

– Itselläni ollut ääretön nälkä seuraavasta ottelusta heti Meksikon paluulennolta. Olemme olleet vahvassa iskussa viimeisten vuosien aikana ja matka on ollut nousujohteinen. Tässä on ollut odottavan aika pitkä, mutta nyt se ottelu on viimein tapahtumassa.

Suomen joukkueen viimeisimmissä maaotteluissa ovat muodostaneet: Emil Ruusuvuori (ATP-74), Henri Kontinen (nelinpelin ATP-31), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-86), Patrik Niklas-Salminen (ATP-464), Otto Virtanen (ATP-556) ja Eero Vasa.

– Nämä pelaajat ovat olleet vahvoja kapteenin urani aikana. Virallisesti pelaava joukkue nimetään ja julkistetaan myöhemmin – parhaat ja parhaassa iskussa olevat pelaajat ovat kentällä.

Intian viimeisimmässä maaottelussa joukkueen muodostivat Sumit Nagal (ATP-143), Prajnesh Gunneswaran (ATP-151), Ramkumar Ramanathan (ATP-215), Rohan Bopanna (nelinpelin ATP-40) ja lajilegenda Leander Paes (nelinpelin ATP-162). Pelaavat joukkueet tiedetään varmuudella lähempänä tapahtumaa syyskuussa. Katso Intian ATP-pisteet omaavat pelaajat: kaksinpeli | nelinpeli.

– Heillä on vahva nelinpelipari tulossa aivan varmuudella ja kaksinpelaajat ovat maailmanlistan sijan 100 kieppeillä. Paperilla on odotettavissa tiukkaa vääntöä, kuten kaikissa otteluissa tällä tasolla.

Otteluparin voittaja etenee joko marraskuun jatkokarsintaan tai suoraan maailmanlohkon karsintaan 2022. Tämä riippuu I-ryhmän voittajamaiden Davis Cup -rankingista ja jatko-ohjelma on selvillä syyskuun tapahtuman jälkeen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Olosuhdeseminaari siirtyy syksyyn… →