Maajoukkueen media- ja kumppanipäivä onnistuneesti takana – ”Kotiyleisöstä saa aina energiaa”

11.9.2021  |  19:01  |  Artikkeli

Miesten maajoukkueella, Cinia Davis Cup Team Finland, riitti vientiä aamusta iltaan perjantaina. Valmistautuminen tulevaan Intia-maaotteluun sai hyväntuulisen lähdön media- ja kumppanipäivän muodossa.

LUE LISÄÄ MAAOTTELUSTA & OSTA LIPUT

Nieminen ja Ruusuvuori liikuttivat lapsia Espoossa

Päivä aloitettiin aamulla Espoon Verkkopalloseuran, Tennisliiton ja Lambin järjestämässä Lambi Street Tennis -tapahtumassa Aktia Arenalla Espoossa. Kapteeni Jarkko Nieminen ja ykköspelaaja Emil Ruusuvuori olivat palloilemassa 1-3 luokkalaisten kanssa kahden tunnin ajan.

Tennisliiton ja jäsenseurojen Street Tennis -kiertue on tavoittanut tämän vuoden aikana jo noin 10 000 lasta ja nuorta kouluissa sekä päiväkodeissa. Kiertueen tavoitteena on tutustuttaa lapsia tenniksen pariin sekä ohjata kohti liikunnallista elämäntapaa.

– Tässä yhdistyy liikunta, nuoret ja tennis, niin mikäs sen parempaa. Ympäri Suomea tapahtuva toiminta antaa mahdollisuuden lapsille kokeilla tennistä ja toivottavasti tästä jotkut saavat uuden kipinän liikuntaan tai vanha kipinä voimistuu entisestään, sanoi Lambi Street Tenniksen kummipelaaja Nieminen.

Ruusuvuori kertoo nauttineensa päivästä lasten kanssa ja korostaa Niemisen tavoin tämän matalan kynnyksen toiminnan arvokkuutta.

– Nämä ovat siistejä tapahtumia, nytkin kaikki lapset olivat alusta loppuun aivan innoissaan. Muistan itsekin aloittaneeni pelit samanlaisella pehmopallolla, jota löin kodissani seinää vasten sekä kavereiden kanssa yhdessä.

Tutustu Lambi Street Tennis -toimintaan tarkemmin ja katso myös videoharjoitteita omatoimiseen treenaamiseen täältä.

Master Golfissa mediatilaisuus ja kumppanigolf

Päivä jatkui maajoukkueen ennakkoinfolla Master Golfin upeissa maisemissa. Paikalla olivat median edustajien haastateltavina kapteeni Niemisen johdolla Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja varapelaaja Iiro Vasa. Henri Kontinen on liittymässä joukkueen vahvuuteen viikonlopun aikana.

Koko joukkue korosti hyvää fiilistä, joka kumpuaa mahdollisuudesta päästä viikon päästä pelaamaan kotiyleisön eteen pitkästä aikaa.

– Onhan nämä ainutlaatuisia ja mahtavia hetkiä. Paljon tulee kierrettyä kisoja yksinään ja nyt pääsemme yhdessä kotiyleisön eteen, avasi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi lähes kahden kuukauden USA-kiertueen olleen todella onnistunut kokonaisuus.

– Sain paljon hyviä otteluita ja oppia viikosta toiseen. Erityisesti jäivät mieleen välieräpaikat Atlantassa ja Winston-Salemissa. Pelini toimii hyvin ja olen myös valmis maaotteluun niin henkisesti kuin fyysisesti.

Virtanen ja Niklas-Salminen saivat heinäkuussa maistaa kotiyleisön tukea Tampere Openissa, jossa Niklas-Salminen teki paluun kisakentille pitkän loukkaantumisen jäljiltä ja Virtanen eteni upeasti puolivälieriin asti.

– Kotiyleisöstä saa aina energiaa. Sitä odotan myös tulevasta maaottelusta, sanoi Niklas-Salminen.

– Se on siisti tunne päästä pelaamaan kovan kannustuksen eteen, toivottavasti mahdollisimman moni tulee paikalle, jatkoi Virtanen.

Nelinpelin maailmanlistalla uransa korkeimmalla maailmanlistasijoituksella majaileva Heliövaara (ATP-76) avasi medialle ja myöhemmin päivällä pelatulle kumppanigolf-osallistujille tämän vuoden olleen kokonaisuudessaan jo uskomattoman hieno. 32-vuotias kokenut pelaaja on onnistunut murtautumaan maailman eliittipelaajien joukkoon ja voittamaan myös uransa ensimmäisen ATP-turnauksen maaliskuussa Marseillessa.

– Pitkä matka on tultu siitä, kun lopetin ”ensimmäisen urani”. Muistan kipinän syttyneen voimakkaasti, kun näin Henrin (Kontinen) olevan maailmanlistan ykkösenä. Mietin, että jospa sinne korkealle tasolle saisi kaverin ja nyt siellä ollaan.

Heliövaara ja Kontinen pelasivat yhdessä US Openissa ja Heliövaara oli myös Wimbledonissa edeten hienosti kolmannelle kierrokselle yhdessä luottoparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa.

Päivän aikana kapteeni Nieminen kertoi joukkueen tulevan viikon valmistautumisesta, joka pitää sisällään paljon yhteistä tekemistä – ei vähiten siksi, että joukkue on koko viikon koronakuplassa.

– Virittäydymme yhdessä valmiiksi maaottelua varten. Meillä on paljon yhteisiä hyviä muistoja ja niiden sekä yhteisen tekemisen kautta vahvistamme entisestään loistavaa joukkuehenkeämme.

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikovalle finaalitappio Portugalissa… →