Kulikovalle finaalitappio Portugalissa

12.9.2021  |  14:27  |  Raportit

Anastasia Kulikovan, 21, loistoviikko Portugalissa päättyi finaalitappioon.

Kulikova (WTA-371) pelasi ensimmäistä kertaa urallaan finaalissa $25,000 ITF-kilpailussa. Matkalla loppuotteluun oli kaatunut neljä pelaajaa, joista kolme oli suomalaispelaajaa korkeammalla maailmanlistalla. Kovin voitto rankingilla mitattuna tuli puolivälierässä, kun australialainen Lizette Cabrera (WTA-159) kaatui suoraan kahdessa erässä (lue lisää täältä).

Loppuottelussa sijoittamaton Kulikova kohtasi neljänneksi sijoitetun 24-vuotiaan ranskalaisen Jessika Ponchetin (WTA-241). Avauserä oli todella tasainen. Kulikova johti erää 6-5 ja pääsi kahteen eräpalloon kiinni vastustajan syötössä. Ponchet kuitenkin selvitti nämä ja vei erän 7-6(3). Avauserän voiton siivittämänä kiihdytti ranskalainen lopulta vastustamattomasti turnausvoittoon viemällä toisen erän 6-0.

– Ottelu oli ihan hyvä minulta. Vastustaja oli vain parempi. Hän syötti erittäin hyvin. Erityisesti toisessa erässä hänen syöttönsä ja lentopelinsä olivat vain liikaa minulle, kommentoi Kulikova.