Lehecka päätti Virtasen turnauksen – ”Tämä oli hieno turnaus ja kesän kohokohta”

23.7.2021  |  17:11  |  Raportit

Jiri Lehecka päätti Otto Virtasen turnauksen Tampere Openissa. Turnauksen kaksinpelin välierät pelataan lauantaina ja loppuottelu on vuorossa sunnuntaina.

Kaksinpelin puolivälierä
Otto Virtanen – Jiri Lehecka (CZE) 4-6, 1-6

 

KAKSINPELIN KAAVIO
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Vuonna 2001 syntyneet ikätoverit Virtanen (ATP-523) ja Lehecka (ATP-254) eivät olleet kohdanneet toisiaan aiemmin ammattilaiskiertueella. Kaksikko kuitenkin tuntee toisensa hyvin junioriajoilta, jolloin he kohtasivat myös kerran – vuoden 2018 kohtaamisessa oli tsekkipelaaja ollut vahvempi.

Avauserän alkupuolella oli molemmilla pelaajilla murtomahdollisuudet, mutta kumpikaan ei niitä käyttänyt. Vahvoja peruslyöntejä vaihdeltiin puolin ja toisin. Erä eteni 4-5 tilanteeseen ja suomalaisen syöttövuoroon. Tähän kohtaan tuli Virtaselle heikompi hetki ja hyödyn otti Lehecka irti, eli erävoitto tsekkiläiselle 6-4.

Toisen erän alussa tsekkiläisen varma peruspelaaminen sekä oikein ajoitetut hyökkäykset aiheuttivat ongelmia Virtaselle. Virtanen ei löytänyt keinoja rikkoa Leheckan pelaamista, vaan tulostaululle kirjattiin lukemat 6-4, 6-1. Challenger-tason välieräpaikka on Leheckalle uran kolmas.

– Pallo tuli tänään kovaa takaisin. Siinä oli itselläni tänään hakemista, oli kiire koko ajan. Jotenkin tuntui, että otin askeleen taaksepäin ja puolustin vähän liikaa. Toisin kuin aiemmissa peleissä, annoin vastustajan ottaa ohjat. Hän pelasi tänään hyvin, kaikki osa-alueet toimivat hänellä, kommentoi Virtanen.

– Näin jälkeen päin ajateltuna olisi pitänyt olla aktiivisempi ja tulla vastaan.

Virtanen kertoo kuitenkin olevansa oikein tyytyväinen viikkoonsa.

– Tämä oli hieno turnaus ja kesän kohokohta. Tämä vahvisti sen, että oma pelini on tallella ja olen kunnossa.

Virtanen harjoittelee ensi viikolla ja sitten on luvassa ITF-turnaus Virossa.

Tampere Open | kaksinpelin välierät

[1] Botic Van de Zandschulps (NED) – Nicolas Kicker (ARG)
Jiri Lehecka (CZE) – Kyrian Jacquet (FRA)

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Openissa voittajiksi… →