Laine/Suomalainen puolivälieriin Savitaipaleella

31.7.2013  |  18:50

Naisten 10.000$ ITF-turnaus, Savitaipale Ladies Open, jatkui keskiviikkona ensimmäisen kierroksen jäljellä olevilla otteluilla. Suomalaiset villillä kortilla mukaan päässeet Mia Eklund ja Ella Leivo kamppailivat kolme erää, mutta joutuivat taipumaan sijoitetuille vastustajilleen.
Ella kohtasi neljänneksi sijoitetun Venäjän Julia Valetovan, nousi hienosti 4-6 erätappion jälkeen toisen erän 7-5 voittoon ja pelasi tasaisesti kolmannenkin erän, mutta menetti sitten syöttönsä 5-5:ssä. Tämä oli Leivon ja Valetovan toinen kohtaaminen, edellisenkin voitti Valetova puolitoista vuotta sitten OrtoLääkärit Openin ensimmäisellä kierroksella.
Mia Eklund sai vastaansa Unkarin Naomi Totkan. Mia aloitti hienosti voittaen erän 6-2, mutta hävisi sitten toisen samoin lukemin. Kolmannessa erässä Totka meni menojaan ja voitti sen 6-1.
Kaksinpelissä on suomalaista enää mukana Tanja Tuomi, joka kohtaa torstaina toisella kierroksella Ruotsin Beatrice Cedermarkin.

Nelinpelissä Mia Eklund ja Venäjän Yulia Chubarova kokivat tiistai-iltana avauskierroksen tappion Venäjän Anastasiya Komardinalle ja Liettuan Akvile Parazinskaitelle. Ratkaisu tuli vasta ottelutie-breakissa 4-10.
Kisassa mukana olleet suomalaisparit Emma Laineen ja Piia Suomalaisen sekä Ella Leivon ja Tanja Tuomen oli arpa heittänyt heti vastakkain. Kokeneet Laine ja Suomalainen, viime viikolla Aamulehti Tamperen Openin finaaliin asti edenneet, ottivat voiton keskiviikon alkuillassa 6-1, 6-2.
Puolivälierissä Emma ja Piia kohtaavat Saksan Syna Keyserin ja Ruotsin Rebecca Poikajärven, jotka yllättiviät neljänneksi sijoitetut italialaiset Francesca Palmigianon ja Valeria Properin.

Savitaipale Ladies Open
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
28.7.-4.8.2013 Savitaipale
Kaksinpeli
1.kierrosta: Julia Valetova Venäjä (4.) – Ella Leivo (villi kortti) 64 57 75, Naomi Totka Unkari (7.) – Mia Eklund (villi kortti) 26 62 61
Nelinpeli
1.kierrosta: Anastasiya Komardina Venäjä/Akvile Parazinskaite Liettua – Yulia Chubarova Venäjä/Mia Eklund 60 36 [10-4], Emma Laine/Piia Suomalainen – Ella Leivo/Tanja Tuomi 61 62