Laineelle finaalipaikka Saksassa – Heliövaara ja Niklas-Salminen välierissä Hollannissa

8.7.2018  |  20:14  |  Raportit

Emma Laine (nelinpelin WTA-369) pelasi hienosti $25,000 ITF-turnauksessa Saksan Aschaffenburgissa. Laine ja yhdysvaltalainen Chiara Scholl (nelinpelin WTA-221) ylsivät nelinpelissä loppuotteluun saakka.

Ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet Laine ja Scholl onnistuivat hyvin heti alusta alkaen. Pari kertoi viihtyvänsä yhdessä niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja se näkyikin tällä turnausviikolla. Ensimmäisellä kierroksella pari kaatoi isäntämaan villi korttilaiset Patricia Boentgenin ja Lena Ruppertin eräluvuin 6-1, 6-3. Puolivälierässä ei tarvinnut Laineen ja Schollin montaa lyöntiä lyödä, kun vastustajat Dia Evtimova (BUL)/Elizabeth Halbauer (USA) joutuivat antamaan luovutuksen vain yhden pelatun pelin jälkeen.

Välierässä Laine ja Scholl hakivat aluksi peliään sijoittamatonta paria Natalie Proese (GER)/Aymet Uzcategui (VEN) vastaan. Laine/Scholl sai kuitenkin tarvittavat murrot ja eteni loppuotteluun eräluvuin 6-4, 6-2. Loppuottelussa verkon toiselle puolelle asettuivat Polina Leykina (RUS)/Isabella Shinikova (BUL). Finaalista muodostui erittäin tasaväkinen, mutta ratkaisuhetkillä oli venäläis-bulgarialaispari hieman etevämpi. Laine ja Scholl saivat tyytyä toiseen sijaan eräluvuin 6-7, 5-7.

– Tiukka finaali oli tänään, mutta ei kauhean hyvä tasoinen keneltäkään. Harmillisesti meillekin tämä oli viikon huonoin peli. Kuitenkin täytyy olla tyytyväinen finaalipaikkaan, kun kyseessä oli meidän ensimmäinen turnauksemme, kommentoi Laine finaalipaikkaan päättynyttä turnaustaan.

TULOKSET

Laine jatkaa ensi viikolla kansainvälisiä otteluitaan $60,000 ITF-turnauksessa Saksan Versmoldissa.

Heliövaara ja Niklas-Salminen ylsivät välieriin Hollannissa

Harri Heliövaaran (ATP-360) ja Patrik Niklas-Salmisen (ATP-658) viikko $15,000 ITF-turnauksessa Hollannin Haagissa poiki sekä kaksin- että nelinpelin välieräpaikat.

Kaksinpelissä ykköseksi sijoitettu Heliövaara nappasi kahdesta ensimmäisestä ottelustaan voitot suoraan kahdessa erässä. Puolivälierässä nähtiin harvinainen tilanne, kun venäläinen Denis Klok (ATP-717) hylättiin hänen lyötyä pisteen jälkeen pallolla suomalaista selkään ensimmäisen erän tilanteessa 3-1. Sijoittamaton Niklas-Salminen puolestaan urakoi paikkansa puolivälieriin voittamalla brasilialaisen Fernando Yamacitan (ATP-1198) lähes neljä tuntia kestäneessä ottelussa. Välieräpaikan Niklas-Salminen varmisti voitolla Bart van Den Bergistä (ATP-1084) lukemin 6-2, 7-5.

Välierissä molemmat suomalaiset taistelivat hienosti, mutta lopulta molempien oli taipuminen kolmessa erässä – Heliövaara hävisi kolmanneksi sijoitetulle hollantilaiselle Jelle Selsille (ATP-477) 6-4, 4-6, 4-6 ja Niklas-Salminen neljänneksi sijoitetulle venäläiselle Alexander Zhurbinille (ATP-491) 3-6, 6-3, 2-6.

– Ihan kohtuullisen hyvät kisat olivat osaltani. Kaksinpelin ensimmäiset kierrokset menivät rutiinilla. Välierässä tuskailin syöttöni kanssa aika paljon ja hollantilaisvastustaja oli terävämpi varsinkin kämmeneltään ratkaisupaikoissa – harmittavan tiukka tappio, kommentoi Heliövaara kaksinpelejään.

– Tämä oli vuoden ensimmäinen massalla pelattu turnaukseni – ihan hyvä fiilis jäi tästä viikosta. Harmittavan tiukka tappio eilisessä välierässä. Ensimmäisessä erässä missasin liikaa, kunnes toisessa erässä sain sekoitettua peliä ja tärkeissä palloissa onnistuin. Kolmannessa erässä en saanut pidettyä tasoa yllä, mutta kaiken kaikkiaan positiivinen viikko ja tästä on hyvä jatkaa massapelejä, kertoi puolestaan Niklas-Salminen.

Nelinpelissä ykköseksi sijoitetut Heliövaara/Niklas-Salminen rynnistivät vakuuttavasti kahdella voitolla välieriin. Loppuottelupaikasta käytiin todella tasaväkinen taisto isäntämaan Sels/Gijs Brouwer -paria vastaan. Lopulta hollantilaiset käänsivät ottelun itselleen eräluvuin 4-6, 6-0, 10-6.

TULOKSET

Niklas-Salminen palaa nyt Suomeen treenaamaan ja Heliövaara jatkaa otteluitaan Båstadin €43,000+H Challenger-turnauksessa ensi viikolla. Heliövaara pelaa nelinpeliä yhdessä Henri Laaksosen kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 28/2018 – →