HVS-Tennis juhlii sekä naisten että miesten SM-Liigacupien mestaruuksia

8.7.2018  |  16:17  |  Raportit

Tampereen Tenniskeskuksella ratkaistiin ulkokenttien parhaat seurat vuosimallia 2018. Kultaiset mitalit asetettiin HVS-Tenniksen (HVS) pelaajien kauloihin sekä naisissa että miehissä. HVS on nyt sisäkauden, Tennisliiga, ja ulkokauden hallitseva Suomen mestari.

HVS ylivoimaiseen mestaruuteen naisissa

Loppuottelussa kohtasivat läpi viikonlopun vakuuttavasti pelanneet HVS-Tennis (HVS) ja Åbo Lawn-Tennis Klubb (ÅLK). Finaalista muodostui lopulta helsinkiläisten näytös.

Ykkösten ottelussa paluuta kilpakentille tekevä HVS:n Oona Orpana voitti vahvan kämmenlyöntinsä turvin turkulaisten Liisa Vehviläisen eräluvuin 6-2, 6-0. Myös kakkospelaajien ottelussa nähtiin HVS-pelaajan, Laura Hietarannan, vahvoja peruslyöntejä. ÅLK:n Asta Miettinen teki kaikkensa, mutta tänään Hietaranta ei ollut yllätettävissä – tulostaululle HVS:n voittolukemat 6-0, 6-1 ja samalla SM-Liigacupin mestaruus.

– Emme odottaneet mestaruutta, tämä tuli hieman yllättäen. Olimme täällä ilman Emma Lainetta, joka oli ammattilaisturnauksessa Saksassa, ja Peppi Ramstedt ei myöskään päässyt mukaan. Nyt on todella hyvä fiilis, hienoa voittaa kultaa, kommentoivat HVS:n mestarijoukkueen Orpana, Hietaranta ja Johanna Ranta-Aho.

HVS:n mestaruusjoukkue ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan vastustajilleen. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Smash-Kotka ja välierissä Smash. Joukkueen kapteenina toimi Saku Siivonen.

Ville Nygård (ÅLK), Saku Siivonen (HVS), Oona Orpana (HVS), Laura Hietaranta (HVS), Johanna Ranta-Aho (HVS) ja Asta Miettinen (ÅLK). Kuvasta puuttuu ÅLK:n Liisa Vehviläinen.

Pronssiottelussa kohtasivat Tampereen Tennisseura (TaTS) ja viime vuotinen SM-Liigacupin mestari Smash. Pronssisista mitaleista käytiin todella tiukka kamppailu. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli tasan ja ratkaisu haettiin nelinpelistä, jossa Smashin Piia Suomalainen/Alexandra Anttila voittivat parin Milka-Emilia Pasanen/Mariella Minetti eräluvuin 6-2, 6-4. Smashin pronssijoukkueessa pelasi myös Stella Remander.

Putoamisottelussa Lahden Verkkopalloseura (LVS) ja Ouun Verkkopalloseura (OVS) kävivät kiivaan taiston. LVS varmisti paikkansa ensi vuoden SM-Liigacupiin otteluvoitoin 2-1, mikä tarkoitti OVS:n tippumista sarjaporrasta alemmaksi.

HVS miesten paras seura ulkokaudella 2018

Miesten finaalissa olivat vastakkain Smash-Kotka ja HVS. Ennakkoon otteluparista oli lupa odottaa tasaväkistä ja sellainen siitä muodostuikin.

Ykköspelaajien ottelussa lyötiin palloa lujaa, kun HVS:n Patrick Kaukovalta vei pidemmän korren Smash-Kotkan Mika Kososesta eräluvuin 6-3, 7-5. Kakkospelaajien ottelussa kotkalaisten Ville-Petteri Ahti sai käännettyä ottelunsa Alex Hedmania vastaan kolmessa erässä luvuin 6-7, 6-1, 10-6. Nelinpeleihin HVS pääsi johtoasemassa, kun Panu Virtanen voitti Valtteri Ahtin 6-3, 6-4.

Ratkaisevat nelinpelit käynnistettiin samaan aikaan. Kaukovallan ja Julius Kaverisen hyvät ja energiset otteet takasivat helsinkiläisille lopulta mestaruuden. Juhlat alkoivat, kun Kososen ja Valtteri Ahtin oli taipuminen luvuin 6-4, 6-3.

– Meillä oli tasainen porukka, joka oli ehdottomasti voiton avain. Saimme kaksinpeleihin jokaiselle pelipaikalle hyvät pelaajat sekä nelinpeleihin toimivat parit. Yleensä meillä on ollut hieman vaikeuksia saada joukkuetta kesän SM-Liigacupiin, mutta nyt oli hienoa saada ”jenkkivahvistuksemme” Kaukovalta, Virtanen ja Kaverinen joukkueeseen, kommentoi joukkueen kapteeni Siivonen.

HVS:n kultajoukkue Patrick Kaukovalta, Alex Hedman, Panu Virtanen, Julius Kaverinen ja Saku Siivonen.

Pronssiottelussa kotikentällään pelannut TaTS onnistui voittamaan Hyvinkään Tennisseuran (HyTS). Mitalit ratkesivat ensimmäisessä nelinpelissä, jossa Lauri Kiiski ja Tero Vilén näyttivät nelinpeliosaamistaan Verneri Tuomea ja Antti Laitista vastaan – loppulukemat tamperelaisten hyväksi 6-3, 6-2.

Jyväskylän Tennisseuran (JTS) miehet välttivät suoran putoamisen, kun he voittivat Sata-Tenniksen jännittävien vaiheiden jälkeen. JTS oli kaksinpelin jälkeen 1-2 -tappiolla, mutta jyväskyläläiset käänsivät otteluparin itselleen nelinpeleissä. Sata-Tennis tippuu siis I-divisioonaan ensi kesäksi ja JTS taistelee sarjapaikkansa puolesta I-divisioonien lohkovoittajien kanssa.

I-divisioonat pelattu Lahdessa, Joensuussa ja Oulussa

SM-Liigacupin kanssa pelattiin samaan aikaan myös toiseksi korkeimman sarjatason I-divisioonan keskitetyt viikonloput. Naiset pelasivat Lahdessa ja miesten A-lohko käytiin Oulussa sekä B-lohko Joensuussa.

Naisten puolella turnausvoittoa juhli TaTS:n kakkosjoukkue, joka ei kuitenkaan voi nousta SM-Liigacupiin, koska TaTS:lla on jo joukkue ylimmällä sarjatasolla. Näin ollen finaalissa ollut Karjalan Tennis (KarTe) nousee SM-Liigacupiin ulkokaudeksi 2019.

Miehissä A-lohkon voittaja Variston Tennis (VarTe) sekä B-lohkon voittanut Break Point etenivät 31.8.-2.9. järjestettäviin nousukarsintoihin, joissa on myös mukana SM-Liigacupin toiseksi viimeinen JTS.

SM-LIIGACUPIN JA I-DIVISIOONIEN TULOKSET
KUVIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Laineelle finaalipaikka Saksassa… →