Laine puolivälieriin Savitaipaleen naisten 10.000$ ITF-kisassa

31.7.2014  |  17:30

Kolmatta naisten 10.000$ ITF-turnaustaan pelaava 17-vuotias Roosa Timonen otti keskiviikkona ensimmäisen ammattilaiskisan voiton Savitaipale Ladies Open -turnauksessa kukistaessaan karsinnasta pääsarjaan nousseen Kristina Parviaisen kahdessa erässä.
Toisella kierroksella torstaina Timonen kohtasi kisan nelossijoitetun Emma Laineen (WTA 813), ensimmäisen kerran urallaan kaksinpeleissä.
Laine meni ensimmäisessä erässä 5-0 johtoon. Vaikka Timosella oli sen jälkeen pari murtopalloakin Laineen syötössä, mutta tämä piti syöttönsä ja vei erän 6-0.
Roosa kokosi hyvin pelinsä ensimmäisen erän jälkeen, piti toisen erän alussa syöttönsä ja mursi Laineen syötön heti perään. Vaikka Timonen piti pelejä tasaisina, kokenut Laine ratkaisi pelien loput edukseen ja vei viisi peliä peräkkäin. 2-5 tappioasemassa Timonen piti vielä oman syöttönsä, mutta Laine ratkaisi ottelun edukseen seuraavassa syötössään menettämättäkään pistettäkään. Laineen voittolukemat olivat siis 6-0, 6-3.
Puolivälierissä Emma Laine kohtaa 16-vuotiaan, rankingittoman ukrainalaiskarsija Gyulnara Nazarovan, joka pudotti pitkässä ottelussa kuudenneksi sijoitetun Venäjän Alina Silichin (WTA 847).
Laine on viimeinen suomalaispelaaja kisan kaksinpelissä.

Laine osallistuu Savitaipaleella myös nelinpeliin parinaan Ukrainan Diana Bogoily. Pari on kakkossijoitettu ja aloittaa kisan puolivälieristä, jossa heillä on vastassaan Mia Eklund ja Hollannin Jade Schoelinki.

Savitaipale Ladies Open
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
27.7.-3.8.2014 Savitaipale
Kaksinpeli
2.kierrosta: Emma Laine (4.) – Roosa Timonen 60 63
Nelinpeli
1.kierrosta: Caroline Rohde-Moe Norja/Eveliina Virtanen Ruotsi – Kristina Parviainen/Milka-Emilia Pasanen 76(9) 61, Mia Eklund/Jade Schoelink Hollanti – Elina Joronen/Laura Pennanen 75 64

Seuraava uutinen: Seniorien ITF-turnaus Hangossa… →