Seniorien ITF-turnaus Hangossa huipentuu

1.8.2014  |  10:28

Seniorien 2.kategorian ITF-turnauksessa, Scandinavian EB Championshipsissa, pelataan perjantaina välieriä ja loppuotteluita Hangossa

Kaksinpelin finaalit

M40-luokan kaksinpelin voitosta pelaavat lohkovoittajat ykkössijoitettu britti Sebastian Jackson (ITF 2) ja kakkossijoitettu Tero Nissinen (ITF 21). Tämä on miesten ensimmäinen kohtaaminen.

M45-luokan välierissä torstaina ykkössijoitettu Ruotsin Jörgen Åberg (ITF 2) voitti kolmossijoitetun Pertti Mandellin (ITF 289) 6-3, 6-0, mutta kakkossijoitettu Tapio Rossi (ITF 19) sai tehdä töitä kolme tuntia ja 40 minuuttia nelossijoitettu Tuomas Kivistön (ITF 208) kanssa ennen kuin finaalipaikka heltisi luvuin 6-3, 3-6, 6-2.
Finalistit, 44-vuotias Åberg ja neljä vuotta vanhempi Rossi, kohtasivat vajaa kuukausi sitten seniorien ulkokenttien EM-kisoissa Sofiassa. Åberg otti tuolloin voiton luvuin 6-3, 6-2.

Saapa nähdä, millaisen finaalin nelossijoitettu Hannu Helminen (ITF 280) ja ykkössijoitettu Venäjän Iakov Atrokhov (ITF 12) saavat tänä vuonna aikaan M65-luokassa. Viime vuonna Atkohkovin finaalivoitto heltisi kolmen tunnin ja 53 minuutin pelin jälkeen.
Välierissä torstaina Atrokhov voitti kolmossijoitettu Jyrki Montellin (ITF 232) ja Helminen Roger Strömbergin liki kolmituntisessa ja -eräisessä ottelussa.

M70-luokan loppuottelussa kohtaavat ykkössijoitettu Hans Söderström (ITF 76) ja Simo Näkki. Miehet ovat kohdanneet nelinpelissä, mutta eivät kaksinpelissä sen paremmin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.
Välierissä Söderström voitti Kyösti Heinäsen kahdessa erässä, Mauri Onttonen joutui luovuttamaan Näkille johtoasemassa 7-6(7), 3-6, 2-1.

Kolmen pelaajan N45-luokan voitto ratkeaa perjantaina, kun lohkon viimeisessä ottelussa kohtaavat viimevuotinen voittaja Päivi Frangén (ITF 93) ja Hollannin Annemiek Wissink (ITF 19). Kummallakin on lohkossa yksi voitto.

N50-luokan loppuottelussa kohtaavat lohkovoittajat Italian Laura de Vittori (ITF 6) ja Georgian Iamze Salukvadze (ITF 55).

N55-luokan kaksinpelin voitosta kisaavat ykkössijoitettu Saksan Brigitte Friedl (ITF 75) ja kakkossijoitettu Venäjän Elena Koreshkova (ITF 76).
Viimevuotista voittoaan puolustanut, kolmossijoitettu Leena Ranta (ITF 107) hävisi Friedlille 1-6, 1-6.  Nelossijoitettu Carola Björnström (ITF 224) sen sijaan taipui Koreshkovalle vasta kolmen tunnin ja 50 minuutin taiston jälkeen 4-6, 6-4, 5-7.   

N60-luokan finaaliin etenivät kolmossijoitettu Elina Myöhänen (ITF 105) ja ykkössijoitettu Itävallan Dagmar Spernederin (ITF 16). Naiset kohtasivat luokan loppuottelussa viime vuonnakin; itävaltalainen voitti ottelun 6-1, 6-3.

N65-luokan voitto jää Suomeen, sillä loppuottelussa kohtaavat nelossijoitettu Lea-Marita Blomqvist (ITF 65) ja kolmossijoitettu Marja-Liisa Hedman (ITF 63).

Välierät

M50-luokan neljä kärkisijoitettua eteni välieriin. Ykkössijoitettu Hannu Saari (ITF 26) pudotti puolivälierissä viidenneksi sijoitetun Itävallan Bernhard Riederin. Välierissä Saari kohtaa nelossijoitetun Jari Larkiolan (ITF 237). Miehet olivat myös viime vuonna Hangossa välierissä vastakkain, silloin ottelun voitti Saari.
Kakkossijoitetulle Italian Claudio Cataldille (ITF 117) ei välieräpaikka tullut helposti, siitä piti huolen Seppo Hänninen, joka taipui vasta neljän tunnin ja viiden minuutin jälkeen.  Cataldista ottaa välierissä mittaa kolmossijoitettu Jari Karvonen (ITF 106), joka voitti kolmessa erässä Jaakko Ruhtinaan. Cataldi ja Karvonen kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.

M55-luokassa ykkössijoitettu Kolumbian Carlos Behar (ITF 9) kohtaa välierissä Juha Väänäsen (ITF 310). Miehet kohtasivat edellisen kerran vuoden 2009 MM-kilpailussa, jolloin voiton vei Behar. Kakkossijoitettu Joakim Berner (ITF 10) saa välierissä vastaansa nelossijoitetun Margus Metsänurmen (ITF 151). Kimmen on voittanut miesten aiemmat kohtaamiset vuosina 2005 ja 2014.

M60-luokassa vain kakkossijoitettu Mikko Horsma (ITF 55) puolusta suomalaisvärejä. Viimevuotinen finalisti kohtaa välierissä kolmossijoitetun Norjan Harald Messelin (ITF 109). Toisessa välierässä ovat vastakkain  ykkössijoitettu Hollannin Frits Raijmakers (ITF 10) ja viidenneksi sijoitettu Norjan Nils Espen Wold (ITF 217).

Nelinpelit

M40-luokan ykkössijoitettu pari putosi välierissä, kun serkukset Tuomas ja Veli-Pekka Männistö (4.) voittivat Tero Nissisen ja Tapio Rossin. Loppuottelussa Männistöillä on vastassa Sebastian Jackson ja Pertti Mandell (2.)

M50-luokassa pelataan perjantaina välierät. Kärkipari Kolumbian Carlos Behar ja Kimmen Berner selviytyi puolivälieristä voittamalla ottelutie-break 10-4 ottelussaan Yrjö Aaltosta ja Kristian Raitasaloa vastaan. Samoihin lukemiin päättyi Tommi Heinosen ja Ruotsin Henrik Kallenin ottelutie-breakvoitto virolaisista Sven Johannsonista ja Margus Metsänurmesta.

M60-luokan välierissä on mukana vielä yksi suomalaispari, ykkössijoitetut Klaus Berner ja Mikko Horsma, jotka pelaavat finaalipaikasta Norjan Harald Messelin ja Nils Espen Woldin kanssa.

M70-luokan loppuottelussa ovat luokan kärkiparit Markus Kuusela/Hans Söderström (1.) ja Kyösti Heinänen/Simo Näkki (2.).

N50-luokassa pelataan perjantaina välierät, joissa ovat mm. kärkiparit Saksan Brigitte Friedl ja Leena Ranta (1.) sekä Carola Björnström ja Johanna Leppänen (2.)

N60-luokan voitosta pelaavat loppuottelussa sijoittamattomat parit Irina Karvinen/Elina Myöhänen ja Lea-Marita Blomqvist/Marja-Liisa Hedman. Ensin mainitut voittivat välierissä ykkössijoitetut Viron Riina Raigin ja Heiderose Tothin, Blomqvist ja Hedman kakkossijoitetut Anna-Liisa Sahlmanin ja Renata Tuomiston – peliäkään menettämättä

Sekanelinpelit

40-luokkaan saadaan suomalaisvoittaja, kun Mari-Liis Parmas ja Tuomas Männistö kohtaavat Elina Myöhäsen ja Hannu Hamarin. Suomalaisparit pudottivat välierissä ylivoimaisesti kärkisijoitetut – kahdessa ottelussa vain toisessa voittajapari menetti yhden pelin.

50-luokan voitosta kisaavat Italian Lara de Vittori ja Norjan Harald Messel (1.) sekä Viron Kaie Ülper ja Ruotsin Henrik Kallen (3.).

60-luokassa ollaan vielä välierissä, joissa suomalaisista Marja-Liisa Hedman ja Jyrki Montell (4.) kohtaavat Maarit Koiviston ja Venäjän Iakov Atrokhovin (2.)

 


 

Jaa:

Seuraava uutinen: Laineella kaksi ottelua… →