Laine otti 29. nelinpelin turnausvoittonsa Talissa

28.11.2011  |  10:41

Emma Laine (oik.) ja Janette Husarova voittivat OrtoLääkärit Openin nelinpelin. Unkarin Timea Babos
(vas.) joka voitti turnauksen  kaksinpelin, koki tappion ottelutie-breakissa 9-11 Ukrainen Irina Buryachok
(toinen vas.) parinaan. Kuva: Jouko Siro

Kaksi 18-vuotiasta teinityttöä pelasi 25.000$ OrtoLääkärit Openin, naisten 25.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin loppuottelussa. Heistä isokokoisempi, Timea Babos Unkarista, voitti otti varsin vakuuttavasti voiton Slovakian Jana Cepelovan 6-3, 6-1.
Kakkossijoitettu Babos eteni voimapelillään loppuotteluun erääkään menettämättä.Matkalla finaaliin hän kohtasi vain  yhden sijoitetun pelaajan, 7.sijoitetun Saksan Annika Beckin välierissä.
Kuudenneksi sijoitettu Jana Cepelova menetti erän Kroatian lucky loser Silvia Njiricin kanssa, mutta selvitti seuraavat ottelunsa suoraan kahdessa erässä. Välierissä Janan piti kohdata kisan ehdoton ykkössuosikki Viron Kaia Kanepi (1.), mutta tämä vetäytyi kisasta selkäkipuihin vedoten.
Olisi ollut mielenkiintoisesta nähdä, millainen olisi Kanepin ja Babosin loppuottelusta kehkeytynyt.

Babos ja Ukrainan Irina Buryachok olivat kakkossijoitettuja nelinpelissä, eikä parilla ollut suurempia esteitä edetä loppuotteluun, puolivälierissä kukistuivat Johanna Hyöty ja Annika Sillanpää 6-0, 6-2.
Loppuottelusta tuli kuitenkin värikäs taistelu. Ykkössijoitetut Emma Laine ja Slovakian Janette Husarova, joka aloittivat turnauksen puolivälieristä hävisivät ensimmäisen erän 5-7, mutta voittivat toisen erän samoin lukemin, vaikka olivat erää 4-5 tappiolla. Ottelutie-breakissa parit etenivät tasatahtiin 8-8 asti, mutta sitten Buryaschok syötti kaksoisvirheen. Ensimmäinen ottelupallo ei tuonut Emmalle ja Husarovalle vielä voittoa, mutta seuraavassa ottelupallossa Husarova varmisti parille voiton kämmenlentolyönnillään.
Laine ja Husarova pelasivat nyt ensimmäisen kerran yhdessä. Babosin kanssa Emma on voittanut Tallinnassa 2010 naisten 25.000$ ITF-turnauksen nelinpelin.
Tämä oli Emma Laineen 29. nelinpelinturnaus voitto. Finaaleja hänellä on tämä lisäksi ollut 10. (RN)

Seuraava uutinen: JGP-säännöt vuodelle 2012… →