JGP-säännöt vuodelle 2012

28.11.2011  |  10:49

Tennisliiton Kilpailutoimikunta teki kokouksessa JGP-sääntöihin tarkennuksia vuodelle 2012 ja Tennisliiton hallitus vahvisti nämä säännöt kokouksessaan. JGP-säännöt pysyivät hyvin pitkälti samoina kuin aikaisemmin. Merkittävimmät muutokset olivat seuraavat:

  • 10-vuotiaiden ikäluokassa ottelut pelataan vihreillä palloilla, jotka ovat 25% hitaampia kuin normaalit pallot.
  • Johtuen pallouudistuksesta; 10-vuotiaiden ottelut alkavat 2-2 tilanteesta ja kolmas erä pelataan tarvittaessa ottelutie-breakinä. 10-vuotiaissa pelattavassa jatkosarjassa ottelut pelataan lyhennettyinä paras kolmesta katkaisupelierästä 10 pisteeseen. Jatkosarjaan ei ole pelaajan pakko osallistua, mutta sen pelaamattomuudesta pitää informoida kilpailunjärjestäjiä etukäteen.
  • Pelaajien tulee ilmoittautua viimeistään kaksi viikkoa kilpailua edeltävänä sunnuntaina klo 24. Ilmoittautumisen aikaistamisella saadaan otteluaikataulut aikaisemmin pelaajien ja heidän taustajoukkojen tietoon ja näin he voivat paremmin valmistautua kilpailuun. Lisäksi kilpailun ulkopuolelle jäävät pelaajat ehtivät paremmin ilmoittautua toiseen kilpailuun. Arvonta ja otteluiden julkaisuajankohta myös aikaistuvat.
  • Pelaajan tulee olla valmis pelaamaan 30 min. ennen otteluohjelmassa ilmoitettua otteluaikaa. Mikäli pelaaja ei suostu pelaamaan kilpailunjohdon hänet määrätessä kentälle, voidaan pelaaja tuomita hävinneeksi ottelunsa.
  • Pelaaja on oikeutettu 60 minuutin taukoon, mikäli kaksi kaksinpeliä on peräkkäin. Mikäli edeltävä ottelu tai seuraava ottelu on nelinpeli, niin pelaajalla on oikeus 30 minuutin taukoon.
  • Vähintään kaksinpelien finaaleissa on oltava istuvat tuomarit. Kilpailunjohdon vastuulla on tuomarien järjestäminen.
  • Mastersiin voi osallistua pelaaja, joka on osallistunut vähintään kahteen osakilpailuun vuoden aikana. Lisäksi Mastersiin voi osallistua pelaaja, joka ei ole Suomen kansalainen. Pelaajan pitää olla kuitenkin osallistunut vähintään kahteen osakilpailuun.
  • Pelaajan tulee pukeutumisella osoittaa arvostusta ja kunnioitusta lajia ja kilpailunjärjestäjää kohtaan. Pelaajan tulee pukeutua tenniskentälle sopivaan asusteeseen, joka tarkoittaa, että pelipaita pitää olla tennikseen tarkoitettu tekninen paita tai kauluspaita.

Lisätietoja JGP-säännöistä Elmo Viljaselta, elmo.viljanen@tennis.fi tai 09-3481 2564.

Jaa:

Seuraava uutinen: IPP Open päättyi… →