Timo Nieminen ja Juho Paukku Suomen pelaajat perjantaina DC-ottelussa

9.2.2012  |  15:01

 Kim Tiilikaisen pelaajalista ’s-Hertogenboschissa, Hollannissa herätti hämmästystä, kun Hollannin ja Suomen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelun arvota suoritettiin kaupungin vanhassa, hienossa kaupungintalossa.
Suomen ykköspelaajaksi kuulutettiin Timo Nieminen ja kakkoseksi Juho Paukku. Lauantaiseen nelinpeliin Tiilikainen nimesi joukkueen kaksi muuta pelaajaa, Jarkko Niemisen ja Harri Heliövaaran.

Jarkolla rannevamma
Arvonnan jälkeen valkeni, että Jarkko Niemisen vasemman käden ranne oli kipeytynyt edellisenä perjantaina Montpellierissä ATP250-turnauksessa ottelussa Gael Monfilsiä vastaan. Jarkon palattua kotimaahan hänen ranteensa tutkittiin, siinä todettiin tulehdus ja Jarkko sai siihen kortisonipistoksen.
– Lääkärin ohjeen mukaan en voi kortisonipistoksen jälkeen heti pelata, kertoi Jarkko. – Nyt edetään päivä kerrallaan. Toivottavasti pääsen nelinpeliin.
-Olen tehnyt koko ajan fysiikkaharjoituksia, joten otteluun hyppääminen ei tuota ongelmia, vakuutti Jarkko.

Harrilla kuumetta
Jarkon vetäydyttyä Harri Heliövaaran olisi kuulunut astua hänen tilalleen ykköseksi, mutta hänellä oli maanantaina kuumetta. Keskiviikkona hän harjoitteli hieman, mutta kuume nousi uudelleen ja samalla kävi ilmi, että hänen viisaudenhampaansa oli tulehtunut. Niinpä Harrikaan ei voi pelata perjantaina.

Henrin polvi
Henri Kontinen, jonka piti tehdä paluu syyskuisen polvileikkauksen jälkeen juuri ’s-Hertogenboschissa, koki ikävän takapakin. 
-Valitettavasti tällä kertaa kävi näin, totesi Henri. Hyppääjänpolvileikkauksen jälkeinen kuntoutumiseni ja siitä toipuminen eteni aikataulun mukaisesti hyvin. Viime viikkojen aikana pystyin lisäämään ja koventamaan harjoitteluani pelinomaiseksi tähtäimenä olla pelivalmiudessa nyt Davis Cupissa, ainakin nelinpelissä.
– Vasemman jalan voimataso ei kuitenkaan ehtinyt palautua 100 % tasolle ja siitä johtuen myös syyskuun lopussa operoitu jänne joutui ylikuormitetuksi ja siitä taas seurasi jänteen kipeytyminen. Nyt sitten ei ole mitään tarkkaa aikarajaa jolloin jalkani ”pitäisi” olla pelikunnossa. Siihen menee se aika mikä tarvitaan. Tämä tositoimiin palaamiseni siirtyminen mahdollistaa myös sitten aikanaan ns. suojatun rankingin käyttämisen.

Timo Nieminen nousi joukkueen ykköseksi.
-Taidanpa olla vähinten loukkaantunut tai kipeä, heitti Timo huumorilla.
Juho Paukku sai pikakutsun joukkueeseen ja pelaa Suomen kakkosena.
-Edellisestä DC-ottelusta on aikaa. Pelasin Etelä-Afrikka -ottelussa Talissa 2008, kertoi Juho. – Mukava päästä mukaan joukkueeseen. Olen tänä vuonna pelannut 5-6 kilpailuottelua ja vointi on hyvä.

Hollannin kapteeni Jan Siemerink kertoi Suomen joukkueen tilanteesta kuuluaan:
-Huomasimme, että Suomella on viisi pelaajaa ja mietimme, että onkohan joku suomalaisista sairaana. Olihan tämä yllätys, että kolme pelaajista joutui vetäytymään.
DC-joukkueessa voi olla vain neljä pelaajaa, muutokset viime viikon tiistaina ilmoitettuun joukkueeseen olivat mahdollisia vielä torstaina ennen arvontaa.

Maaottelun ensimmäisenä päivänä perjantaina klo 14 Suomen aikaan maaottelun aloittavat Juho Paukku ja Robin Haase, Suomen kakkonen ja Hollannin ykkönen. Heidän jälkeensä Suomen ykkönen Timo Nieminen kohtaa Hollannin kakkosen, Thiemo de Bakkerin.
Lauantaina on nelinpeli, jonka pelaajat kapteeneilla on oikeus muuttaa vielä tuntia ennen ottelun alkua.
Sunnuntaina kohtaavat joukkueiden ykköset ja maaottelun päättää joukkueiden kakkosten ottelu.

Ottelut välittää suorina Nelonen Pro 2 -maksukanava. Ottelut selostaa Janne Eerikäinen.

 

     

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen joukkueet taipuivat… →