Kulikovalla kulkee Tunisiassa – kaksinpelin välierä ja nelinpelifinaali lauantaina

26.3.2021  |  17:31  |  Raportit

Anastasia Kulikovan vahvat otteet jatkuvat ITF-ammattilaiskiertueella Tunisiassa. Kulikova on edennyt kaksinpelin välieriin ja nelinpelin loppuotteluun.

Neljänneksi sijoitettu Kulikova (WTA-537) selvisi kahdesta ensimmäisestä kierroksesta kolmen erän voimin. Toisella kierroksella australialainen Alexandra Osborne (WTA-725) pääsi syöttämään otteluvoitosta, mutta Kulikova käänsi ottelun itselleen 3-6, 7-6(3), 6-2. Perjantaisessa puolivälierässä suomalainen kukisti kroatialaisen Antonia Ruzicin (WTA-988) 7-6(2), 6-4.

– Toinen kierros oli todella vaikea, hän pelasi fiksusti käyttäen vahvaa syöttöään, lentolyöntejä ja alakierrettä minua vastaan. Ensimmäisellä kierroksella puolestaan olosuhteet olivat lähes mahdottomat kovan tuulen takia, tuuli oli myrskylukemissa ja syötimme alakauttakin, koska oli mahdotonta syöttää kunnolla, kertasi Kulikova avausotteluitaan.

– Puolivälierä oli myös tiukka. Vastustajani aloitti todella hyvin, mutta sitten hänen otteensa heikentyi hänen turhautuessa tuomariin. Olin avauserää 5-6 0-40 tappiolla, mutta sain käännettyä ottelun. Kokonaisuutena hyvä ottelu.

Lauantaisessa välierässä on vastassa hollantilainen Eva Vedder (WTA-598). Ottelu pelataan klo 10.30.

– En tunne välierävastustajaani. Tilastojen perusteella hän on syöttänyt paljon ässiä, mutta myös kaksoisvirheitä. Pelini tuntuu hyvältä ja fysiikka myös – katsotaan kuinka huomenna käy.

Kulikova on edennyt myös nelinpelin loppuotteluun yhdessä ranskalaisen Yasmine Mansourin kanssa. Kolmanneksi sijoitettu pari voitti välierässä japanilaiset Rina ja Yukina Saigon 7-6(5), 6-4. Lauantaisessa loppuottelussa, aikaisintaan klo 15.00, on vastassa neljänneksi sijoitetut Isabelle Haverlag/Anastasia Pribylova.

– En uskonut, että voittaisimme nelinpelin. Vastustajamme olivat hyviä verkolta. Kova tuuli vaikeutti kuitenkin pelaamista – me käytimme todella paljon koholyöntejä ja vastustajamme missasivat paljon iskuja. Ei ole väliä millä tyylillä voittaa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Kulikova pyrkii palaamaan turnausvoittajaksi ammattilaiskiertueella. Viimeisin kaksinpelin turnausvoitto on juurikin Tunisian Monastirista vuoden 2019 joulukuulta. Nelinpelissä viimeisin turnausvoitto on puolestaan Viron Pärnusta vuoden 2019 heinäkuulta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuorelle uran komein… →