Kulikova turnausvoittoon Tunisiassa – ”Tuntuu uskomattomalta voittaa pitkästä aikaa”

28.3.2021  |  15:47  |  Raportit

Anastasia Kulikova on palannut turnausvoittajaksi ammattilaiskiertueella sitten vuoden 2019. Kulikova nosti voittopokaalin ilmaan $15,000 ITF-turnauksessa Tunisian Monastirissa.

Suomalaispelaaja ylsi jo viime viikolla välieriin ja nyt turnauksen neljänneksi sijoitettu pelaaja meni pari askelta pidemmälle. Avauskierroksilla Kulikova taisteli kaksi kolmen erän ottelua, mutta sen jälkeen puolivälierä ja välierä sujuivat vakuuttavissa merkeissä.

Sunnuntaisessa loppuottelussa Kulikova (WTA-537) ajautui alkukierrosten tavoin kolmen erän taistoon. Hän kukisti lopulta toiseksi sijoitetun hollantilaisen Suzan Lamensin (WTA-427) 6-4, 2-6, 6-3. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 11 minuuttia.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvä. Käytin paljon alakierrettä hänen kämmenelleen ja muutenkin vaihtelin rytmiä, minkä johdosta hän teki virheitä. Toisessa erässä en syöttänyt hyvin ja hän mursi minut useasti. Samaan aikaan myös passivoiduin ja odotin hänen virheitään, tämä oli typerää.

– Ennen kolmatta erää pidin vessatauon, vaihdoin pelivaatteet ja astelin takaisin kentälle rauhallisena ajatellen kaikkea hyvää tekemistäni tältä viikolta. Kolmannessa erässä pelasin taas aggressiivisemmin ja painostin hänen rystyään – käytin taas rystyalakierrettä, joka alkoi tuottamaan vaikeuksia vastustajalle. Samaan aikaan sain lyötyä ratkaisevia läpilyöntejä kämmenelläni. Koen voittaneeni turnauksen alakierteeni ansiosta, kuvasi Kulikova loppuottelua.

Kulikova ylsi myös turnauksen nelinpelin loppuotteluun.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Kulikovan viimeisin kaksinpelin turnausvoitto oli juurikin Tunisian Monastirista vuoden 2019 joulukuulta. Nyt suomalaisella on yhteensä seitsemän kaksinpelin turnausvoittoa ITF-kiertueella.

– Tuntuu uskomattomalta voittaa pitkästä aikaa. Olen ollut monta kertaa lähellä, mutta ratkaisukierroksilla ovat tiukat tilanteet kääntyneet vastustajille niin tänä vuonna kuin viimekin vuonna. Olen ajatellut, että nämä ovat olleet oppikokemuksia ja mahdollistaneet tämän kertaisen turnausvoiton. Olen saamassa itseluottamustani takaisin – nyt tuntuu, että astun kentälle aina voittamaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taisteli tiensä… →