Ruusuvuori taisteli tiensä 16 parhaan joukkoon

29.3.2021  |  01:42  |  Raportit

Kuva: Mike Lawrence, ATP

Emil Ruusuvuori eteni 16 parhaan joukkoon Miamin ATP Masters -turnauksessa. Suomalainen kukisti trillerissä ruotsalaisen Mikael Ymerin 4-6, 6-1, 7-5.

Ruusuvuori (ATP-83) oli edennyt kolmannelle kierrokselle kahdella kolmen erän voitolla. Toisella kierroksella suomalainen kaatoi turnauksen kolmanneksi sijoitetun Alexander Zverevin (ATP-7) 1-6, 6-3, 6-1. Sunnuntaina kolmannella kierroksella asettui vastaan 22-vuotias ruotsalainen Mikael Ymer (ATP-95).

Ruusuvuori ja Ymer eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan. Ymer aloitti ottelun murtamalla Ruusuvuoren syötön. Suomalainen ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan mursi takaisin, piti syöttönsä ja mursi uudelleen 3-1 johtoasemaan. Vuoristoratamaisuus jatkui, kun monipuolisesti pelannut Ymer vei seuraavat viisi peliä nimiinsä. Erä päättyi kahden syötönpidon myötä Ymerin eduksi 6-4.

Toisen erän alkuun Ruusuvuori piti ja mursi vastustajansa syötön, mutta menetti myös omansa. 2-1 tilanteessa oli Ymerillä pelipalloja tasoihin, mutta Ruusuvuori käänsi pelin murroksi. Tämän jälkeen ei suomalainen enää katsonut taaksensa, vaan vei erän vakuuttavasti 6-1.

Kolmas erä alkoi poikkeuksellisesti molempien pelaajien pitäessä syöttönsä. Ensimmäisenä oli iskemässä Ruusuvuori murtaen 2-1 johtoon. Suomalainen otti toisenkin murron ja asteli syöttämään ottelusta 5-2 tilanteessa. Ymer ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti murrot takaisin ja tuli tasoihin. Ruusuvuori mursi kuitenkin uudelleen ja kolmas kerta sanoi toden tuoden otteluvoiton lopulta 4-6, 6-1, 7-5. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 18 minuuttia.

– Voitto tuli lopulta, löysin keinot matsin sisällä kääntää ottelu ja se on tärkeintä, huokaisi Ruusuvuori helpotuksesta ottelun jälkeen.

– Se oli aikalailla niin vaikea ottelu kuin ennakkoon ajattelin. Vastustaja oli todella sitkeä takakentältä. Oli tärkeää löytää hyvä balanssi rauhallisuuden ja aggressiivisuuden välillä – se ei ollut helppoa, kuten nähtiin. Hän pelasi varsinkin ensimmäisessä erässä fiksusti, toisessa aloin tulla enemmän verkolle ja sain sitä kautta muutosta aikaan.

Kolmannen erän ruotsalaisen kiristä Ruusuvuori sanoi seuraavasti.

– Erikoinen ja haastava tilanne se on, kun vastustaja tulee rinnalle takamatkalta. Hermot iskivät päälle, kun ei heti saanut suljettua ottelua. Samaan aikaan vastustaja aistii tilanteen ja paransi myös. Onneksi sain lopulta hoidettua.

Neljännellä kierroksella asettuu vastaan 21. sijoitettu italialainen Jannik Sinner (ATP-31). Ottelu pelataan tiistaina – tarkempi otteluaika selviää maanantaina. Ruusuvuori ja Sinner ovat kohdanneet toisensa kerran ATP Challenger -kiertueella, vuoden 2020 tammikuussa Australiassa voitti suomalainen italialaisen 6-3, 6-4.

– Kohtasimme reilu vuosi sitten ja olemme pelanneet molemmat sen jälkeen paljon tennistä sekä kehittyneet molemmat. Hän lyö palloa myös kovaa. Siitä tulee hauska ottelu, olemme treenanneet yhdessä aika usein kisoissa.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU

Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa urallansa 16 parhaan joukkoon Masters-tasolla. Suomalaisittain paras noteeraus kaksinpelissä Masters-tasolla on Jarkko Niemisen puolivälieräpaikat Pariisissa (2006), Torontossa (2006), Indian Wellsissä (2006) ja Monte Carlossa (2013).

Kontinen/Roger-Vasselin taipui ensimmäisellä kierroksella

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin pelasivat lauantai-sunnuntaiyönä Miamin Mastersissa. Tällä kertaa oli suomalais-ranskalaisparin taipuminen Horia Tecaulle ja Marcelo Arevalolle 4-6, 3-6.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 13/2021 – →