Kulikova karsintafinaaliin Ranskan avoimissa kahden ottelupallon takaa

18.5.2022  |  16:08  |  Raportit

Anastasia Kulikova pelasi upean ottelun ja ansaitsi uransa yhdellä kovimmista voitoista Anastasia Potapovasta 5-7, 7-6(5), 6-3 paikan Ranskan avointen karsintafinaaliin. Karsintafinaalissa torstaina noin klo 15.00 tulee vastaan belgialainen Ysaline Bonaventure (WTA-170).

Ensimmäisessä erässä nähtiin tuttu voimakaslyöntinen Kulikova (WTA-193). Ennakkoluulottomasti pelannut suomalainen onnistui ensimmäisenä murrossa, kun Potapova (WTA-78) joutui alakynteen erän viidennessä pelissä. Murron turvin Kulikova siirtyi myös 5-3 johtoon ja eräpalloihin kiinni. Ensin Potapovan syöttövuorossa oli kaksi mahdollisuutta ja samoin omassa syötössä 5-4 tilanteessa. Sitkeä Potapova ei tilannetta hätkähtänyt, vaan tuli rinnalle ja lopulta myös ohi erävoittoon 7-5.

Toisen erän alku näytti Kulikovan kannalta haastavalta, kun Potapova oli jo siirtyä 3-0 johtoon. Kuitenkin Kulikova taisteli ensin kavennuksen 1-2 ja sitten myös murron johtoaseman 3-2. Murtojen sävyttämässä erässä pääsi Kulikova syöttämään avauserän tavoin erävoitosta, mutta Potapova teki saman tempun kuin aiemmin tulemalla tasoihin ja 6-5 johtoon. Ottelu näytti jo päättyvän Kulikovan ollessa omassa syötössään 15-40 tilanteessa – kuitenkin suomalaispelaaja selvitti ottelupallot ja vei myös ratkaisun kolmanteen erän voittamalla erän 7-6(5).

Kolmannen erän toisessa ja kolmannessa pelissä vaihdettiin murrot päittäin. Rennosti lyönyt Kulikova otti ensimmäisenä askeleen kohti otteluvoittoa murtamalla 4-2 ja pitämällä syöttönsä 5-2. Lopulta Kulikova pääsikin tuulettamaan otteluvoittoa kahden tunnin ja 43 minuutin jälkeen 5-7, 7-6(5), 6-3.

– Tunnen oloni ja pelini todella hyväksi täällä! Olosuhteet ja tunnelma ovat loistavat, olen vain nauttinut olostani ja ihmisistä, sanoi Kulikova.

Kulikova oli tyytyväinen asenteeseensa ja keskittymiseensä.

– Olin todella nälkäinen ja halusin voittaa.

Torstain karsintafinaalin vastustaja Bonaventure on niin ikään vasenkätinen pelaaja.

– Hänen pelityylinsä on erilainen ja vähän outokin. Enimmäkseen kuitenkin suoraa ja kovaa lyöntiä tiedossa. Tiedän minulla olevan mahdollisuus, yritän parhaani.