Kulikova finaaliin pelastetun ottelupallon jälkeen Intiassa – ”Yritin taistella joka pisteestä”

17.12.2022  |  10:49  |  Raportit

Anastasia Kulikova

Suomen naisten ykköspelaaja Anastasia Kulikova (WTA-306) pelaa tällä viikolla $25000 ITF-kilpailussa Intiassa. 22-vuotias Kulikova on edennyt turnauksen loppuotteluun.

Kolmanneksi sijoitettu suomalainen kohtasi lauantaina välierissä kilpailun ykkössijoitetun intialaisen Ankita Rainan (WTA-300). Kulikova onnistui kääntämään kahden ja puolen tunnin ottelun itselleen avauserän tappiosta ja vastustajan ottelupallosta huolimatta. Loppulukemat kirjattiin Kulikovalle 5-7, 7-5, 6-3. Voitto oli Kulikovan kilpailun neljäs. Kahdella ensimmäisellä kierroksella suomalainen hävisi yhteensä ainoastaan neljä peliä. Puolivälierä- ja välieräotteluissa Kulikova on puolestaan joutunut ahkeroimaan täydet kolme erää.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | INTIA

Kulikova oli ottelun jälkeen onnellinen ja kaikkensa antanut.

– Päivän ottelu oli todella kova. Olosuhteet täällä ovat vaativat, on erittäin kuuma ja kostea. Päivän välierissä katsojat kannustivat kotikentällä pelannutta intialaista, joten ei ollut henkisesti helppo pelata. Yritin taistella joka pisteestä tänään. Hänellä oli ottelupallo 7-5, 5-2 tilanteessa ja ei ollut kaukana, että olisin hävinnyt tuon pitkän pallorallin. Taistelin läpi toisen erän ja kolmannessa erässä vain nautin ja pelasin todella hyvää rauhallista peliä, kommentoi Kulikova.

Huomenna on ohjelmassa kilpailun loppuottelu. Kulikova lähtee kamppailuun keskittyen omaan tulivoimaiseen peliinsä.

– Yritän palautua ja kerätä energiaa huomiseksi ja vain nauttia ottelusta. Kun nautin, niin pelaan hyvin. En voi stressata tai ajatella liikaa. Huomisen finaalivastusta pelaa minulle haastavaa tennistä. Hän käyttää paljon slaissia ja lobbia, mutta yritän keskittyä omaan peliini ja taistella jokaisesta pisteestä, jatkoi Kulikova.

Suomalainen on nyt päässyt ennen kilpailua asettamaansa tavoitteeseen. Viime vuonna tähän aikaan Kulikova ylsi uransa ensimmäisen kerran WTA-kilpailun välieriin, josta hänellä on 60 ranking pistettä puolustettavana.

– Tämän viikon tavoite oli päästä ainakin finaaliin asti, koska menetän paljon pisteitä viime vuoden Soulin WTA-kilpailusta. Olen ylpeä siitä, että olen nyt finaalissa, koska puolustin paljon tärkeitä pisteitä tällä viikolla, päätti Kulikova.

Loppuottelussa Kulikova kohtaa indonesialaisen Priska Madelyn Nugrohon (WTA-393). Sunnuntain otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

Jaa:

Seuraava uutinen: Remander ja Gabran… →