Kroatia voitti Suomen jännittävien vaiheiden jälkeen täysien lehterien edessä Talin Tenniskeskuksella

31.1.2019  |  22:14  |  Artikkeli, Raportit

Suomen ja Kroatian välistä maaottelua seurattiin täyden tuvan voimin, eli noin 1300 katsojaa, Talin Tenniskeskuksella. Maaotteluvoiton vei jännittävien vaiheiden jälkeen hallitseva maailmanmestari Kroatia otteluvoitoin 2-1.

Virtanen taipui trillerissä ja Ruusuvuori tasoitti maaottelun

Illan ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Otto Virtanen (kaksinpelin ITF World Ranking 569) ja Franko Skugor (kaksinpelin ATP-358). Virtaselle kyseessä oli ensimmäinen ottelu maajoukkuepaidassa. Kahden vahvalyöntisen pelaajan kohtaamisessa saatiin nauttia useista läpilyönneistä. Ensimmäisessä erässä ei murtoja nähty ja kotiyleisön riemuksi Virtanen käänsi avauserän itselleen tiebreikissä 7-6(4).

Toinen erä käynnistyi tasaisesti, mutta sitten Skugor otti ohjakset haltuunsa. Kroatialainen mursi suomalaisen syötön erän viidennessä ja seitsemännessä pelissä – erävoitto Kroatialle 6-2. Ottelun ratkaisu haettiin siis 10-pisteen ottelutiebreikistä. Siitä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, sillä molemmat pelaajat pääsivät yrittämään otteluvoittoa. Skugor selvitti Virtasen kaksi ottelupalloa ja sinetöi voiton kuudennella ottelupallollaan – loppulukemat kroatialaiselle 6-7, 6-2, 16-14.

– Todella hienoa oli pelata kotiyleisön edessä. Varsinkin loppua kohden oli tunnelmaa, kiitos katsojille. Hyvä ja tiukka vääntö oli, mutta lopulta kaveri oli vahvempi. Totta kai hieman harmittaa, että en onnistunut voittamaan. Toisaalta oli hyvä nähdä, että pysyn hyvin tämän tasoisen kaverin kyydissä, kertoi Virtanen maajoukkuedebyyttinsä jälkeen.

Franko Skugor, tuomari Niko Nylund ja Otto Virtanen, kuva: Vesa Koivunen

Illan toinen kaksinpeli pelattiin Emil Ruusuvuoren (kaksinpelin ATP-406) ja Viktor Galovicin  (kaksinpelin ATP-230) kesken. Ykköspelaajien kohtaaminen pelattiin yhden erän mittaisena, koska Ruusuvuori on vielä toipumaisillaan viime vuoden lopulla iskeneestä keuhkokuumeesta ja jälkitaudista. Ottelu oli Ruusuvuorelle myös tämän vuoden ensimmäinen. Suomalainen taistelikin upeasti, sillä hänen vahvat peruslyönnit osoittautuivat lopulta ylitse pääsemättömiksi kroatialaiselle lukemin 6-2.

– Tuntuu upealta olla takaisin kentällä. Lyönnit tuntuvat hyvältä ja kuntokin alkaa olla kohdillaan. Hienoa oli olla keskuskentällä täyden kotiyleisön edessä, kommentoi Ruusuvuori.

Emil Ruusuvuori, kuva: Vesa Koivunen

Ruusuvuori kertoi, että hän aloittaa ammattilaisvuotensa muutaman viikon kuluttua ITF World Tennis Tourin kilpailuissa.

Kontinen/Virtanen kaatui taistellen parille Mektic/Skugor – ”Nämä ovat niitä hetkiä ja syitä minkä takia pelaan tennistä”

Näin maaottelun ratkaisu haettiin nelinpelistä, jossa kohtasivat Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18)/Otto Virtanen (nelinpelin ATP-595) ja Nikola Mektic (nelinpelin ATP-15)/Franko Skugor (nelinpelin ATP-28).

Otto Virtasen ja Henri Kontisen nelinpelistä sai nauttia täysi Talin Tenniskeskus, kuva: Vesa Koivunen

Ottelussa oli hieno asetelma, kun nuori Virtanen asetettiin juuri Australian avointen finaalissa pelanneen Kontisen vierelle. Kroatialaiset maailmanlistalla 30 parhaan joukossa olevat taiturit aloittivat ottelun vahvemmin murtaen suomalaisten syötön, mutta Kontinen/Virtanen mursivat takaisin tasottaen tilanteen 4-4. Kuitenkin heti perään olivat Mektic ja Skugor terävinä ja ottivat tarvittavan murron 6-4 erävoiton turvaamiseksi.

Toisessa erässä mentiin tasatahtia ratkaisuhetkille asti. Kontinen/Virtanen pelasi itselleen yhden erän pallon vastustajien syötössä tilanteessa 6-5, mutta kroatialaiset selvittivät sen ja näin tiebreak päätti toisen erän. Siinä suomalaispari oli vahvassa vireessä, eikä toistamiseen enää antanut erän lipsahtaa käsistään – erä duolle Kontinen/Virtanen 7-6(3). Ensimmäisen kaksinpelin tavoin yleisö sai nauttia kolmen erän koitoksen. Lopulta voittoon ja maaotteluvoittoon pelasi Kroatia, kun Mektic/Skugor löi tulostaululle loppulukemat 6-4, 6-7, 10-3.

– Hyvä ja tasainen ottelu. Mielestäni pelasimme Oton kanssa hyvin, olisi hienoa pelata tulevaisuudessakin yhdessä, kertoi Kontinen.

Kontisen vuoden alku on ollut hieno ja tätä hän korosti myös lehdistötilaisuudessa.

– Todella hienot kaksi viikkoa takana – finaali Australiassa ja nyt täysi tupa maaottelussa kotikentällä. Nämä ovat niitä hetkiä ja syitä minkä takia pelaan tennistä, päätti Kontinen.

Henri Kontinen, kuva: Vesa Koivunen

Kiitos täydelle tuvalle Talin Tenniskeskuksella

Maaotteluvoittoa juhli tiukkojen vaiheiden jälkeen siis hallitseva maailmanmestari Kroatia. Suuri kiitos yleisölle upeasta illasta!

KUVA-ALBUMI
OTTELUTALLENTEET

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 5/2019 – →