Viikkokatsaus 5/2019 – Suomi ja Kroatia tarjosivat viihdyttävän illan Talissa

1.2.2019  |  08:55  |  Raportit

Vuoden viidennen viikon kohokohtana oli torstai-iltana järjestetty harjoitusmaaottelu Suomen ja hallitsevan maailmanmestarin Kroatian välillä Talin Tenniskeskuksella. Lisäksi Oona Orpana on jatkanut vahvaa alkukauttaan Egyptissä.

Kroatia Suomea vahvempi täydessä Talin Tenniskeskuksessa

Talin Tenniskeskuksella pääsi täysi tupa, 1300 katsojaa, nauttimaan kolmesta viihdyttävästä ottelusta. Ensimmäisessä ottelussa nuori Otto Virtanen (kaksinpelin ITF World Ranking 569) taisteli upeasti Franko Skugoria (kaksinpelin ATP-358) vastaan, mutta joutui taipumaan jännitysnäytelmässä 7-6, 2-6, 14-16. Toinen kaksinpeli pelattiin ennalta sovitusti erän mittaisena – siinä paluuta kilpakentille tekevä Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-406) voitti komeasti Viktor Galovicin (kaksinpelin ATP-230) 6-2. Illan huipensi nelinpeli, jossa Suomen pari Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18)/Virtanen taisteli tiukasti voitosta Kroatian huippuparia Nikola Mektic (nelinpelin ATP-15)/Skugor (nelinpelin ATP-28) vastaan. Lopulta kroatialaiset olivat vahvempia erin 6-4, 6-7, 10-3.

– Todella hienot kaksi viikkoa takana – finaali Australiassa ja nyt täysi tupa maaottelussa kotikentällä. Nämä ovat niitä hetkiä ja syitä minkä takia pelaan tennistä, kertoi Kontinen.

LUE KOKO OTTELURAPORTTI
KATSO KUVA-ALBUMI

Kuva: Vesa Koivunen

Miesten maaottelun yhteydessä pelasivat myös maiden juniorit omia otteluitaan. Keskiviikkona ja torstaina pelasivat juniorit omia harjoituksiaan sekä treeniotteluitaan. Ideana oli saada kovia otteluita niin junioreissa kuin aikuisissa sekä syventää maiden välistä yhteistyötä.

Suomen juniorit: Laura Hietaranta, Liisa Vehviläinen, Clarissa BlomqvistRoni Hietaranta, Iiro Vasa, Aleksi Löfman
Kroatian juniorit: Iva Zelic, Laura Masic, Tara Wurth, Admir Kalender, Roko Horvat, Nikola Basic

Orpana jatkanut vahvasti Egyptissä

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-189) avasi nelinpelinsä tämän vuoden osalta Australiassa $54,160 ATP Challenger – turnauksessa. Heliövaara ja ruotsalainen Andre Göransson (nelinpelin ATP-213) ottivat avauskierroksella voiton ja etenivät puolivälieriin, jossa oli tällä kertaa taipuminen kolmossijoitetulle parille Matt Reid (AUS)/Sem Verbeek (NED) 4-6, 6-3, 8-10.

$54,160+H ATP CHALLENGER | AUSTRALIA

Sijoittamaton Oona Orpana (ITF-107) on edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailussa Egyptissä. Kaksinpelin puolivälieräpaikka on tullut kahdella voitolla – puolivälieriin tie vei toisen kierroksen komealla voitolla neljänneksi sijoitetusta itävaltalaisesta Melanie Klafffnerista (WTA-596) 6-3, 6-0. Nelinpelissä Orpana ja Anastasia Detiuc (CZE) ovat ottaneet niin ikään kaksi voittoa.

Orpanan ottelut jatkuvat perjantaina. Kaksinpelin puolivälierässä on vastassa sijoittamaton venäläinen Anna Pribylova (WTA-752) ja nelinpelissä Orpana/Detiuc kohtaa venäläis-saksalaisparin Polina Golubovskaya/Shaline-Doreen Pipa.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | EGYPTI

PORSCHE JUNIOR TEAM FINLANDIN 14-VUOTIAAT WINTER CUPISSA VIIKONLOPPUNA

14-vuotiaat suomalaisjuniorit pelaavat viikonloppuna perinteikkäässä Tennis Europen Winter Cup -turnauksessa.

Tytöt
Stella Remander, Lo-Te
Sade Scharlin, ÅLK
Marissa Minetti, TaTS
Kapteeni: Joonas Jalkanen

Pojat
Oliver Byskata, ÅLK
Lenni Loukkola, OVS
Otso Martikainen, HVS
Kapteeni: Ville Nygård

Suomen tytöt pelaavat Unkarissa (Budapest) ja pojat Belgiassa (Zetrud-Lumay). Karsintaturnauksen finalistit etenevät 15.-17.2. pelattaviin lopputurnauksiin. Yhdessä ottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli

SEURANTA

Lisäksi junioreista Alexandra Anttila oli kilpailemassa Uudessa-Seelannissa 4. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa. Anttila eteni kahdella voitolla kolmannelle kierrokselle, 16 parhaan joukkoon, mutta joutui taipumaan puolivälierien kynnyksellä.

4. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR | UUSI-SEELANTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Luokkamestaruussarja käynnistyy Helsingissä,… →