Kouvolan ammattilaisturnaus 24.-30.5. – suomalaispelaajat Virtasen johdolla hakemassa menestystä

20.5.2021  |  21:20  |  Ennakot

Touko-kesäkuun vaihteessa pelataan Suomessa kaksi miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnausta, Play.fi Open. Ensi viikolla 24.-30.5. pelataan Kouvolassa ja heti perään 31.5.-6.6. Helsingissä.

Vahvana urheilukaupunkina tunnettu Kouvola toimii ensi viikon näyttämönä koville ammattilaispelaajille. Turnauksen järjestävät yhteistyössä Smash-Kotka ja Smash. Turnausorganisaation Pasi Ahti kertoo valmistelujen olevan aikataulussa ja kaikki on sujunut tähän mennessä hyvin.

– Kiitos Kouvolan kaupungille ja viranomaisille yhteistyöstä jo tässä vaiheessa. Valmistelut ovat sujuneet hyvin ja ensi viikolla päästään vauhtiin. Vallitsevasta tilanteesta johtuen emme voi ottaa yleisöä paikalle, mutta otteluita voi seurata Ruudun kautta.

Turnaus alkaa maanantaina kaksinpelin karsinnoilla ja tiistaina isketään karsinnat päätökseensä sekä aloitetaan myös pääsarjapelejä nelinpelissä. Ruutu Urheilun kautta voit seurata pääkentän tapahtumia karsintafinaaleista alkaen läpi turnauksen.

Ahti korostaa myös turnauksen tärkeyttä suomalaispelaajille.

– Meillä on toimiva pelaajapolku juniorikisoista aikuisten kärkitapahtumiin, TEHO Sport Finnish Touriin ja Tennisliigaan. Siitä eteenpäin tarvitaan näitä Suomessa järjestettäviä ammattilaiskilpailuita, joiden tarkoitus on helpottaa omien pelaajiemme pääsyä kansainvälisille ammattilaistenniskentille.

Kaksinpelin pääsarjassa Virtanen sekä villit kortit saaneet E. Vasa, I. Vasa, Tiainen ja Ahti – jännitettävää riittää kymenlaaksolaisten pelaajien näkökulmasta

Turnaus pelataan Kouvolan tennishallin viereisillä kovilla ulkokentillä – sateen sattuessa pelit siirretään halliin. Suomalaispelaajista miesten maajoukkueen Otto Virtanen (ATP-555) on kolmanneksi korkeimmalle ilmoittautunut pelaaja. Mikäli vetäytymisiä ei tule, ovat kärkisijoitetut pelaajat italialainen Alessandro Bega (ATP-373) ja yhdysvaltalainen Zane Khan (ATP-534).

Virtanen ja Khan ovat tuttuja pelaajia toisillensa, sillä he kohtasivat vuoden 2018 epävirallisen junioreiden MM-kilpailun, Orange Bowl, finaalissa. Tuolloin Virtanen teki suomalaista tennishistoriaa voittamalla yhdysvaltalaisen, mikä teki hänestä ensimmäisen suomalaisvoittajan turnauksessa. Khan saapuu Suomeen vahvassa nousukiidossa, sillä hän on voittanut tänä vuonna kolme ITF-ammattilaisturnausta – Virtanen on nostanut voittopokaalin ilmaan kertaalleen tänä vuonna.

Kärkipelaajien listauksen täydentävät argentiinalainen Matias Franco Descotte (ATP-570), brittiläinen Anton Matusevich (ATP-584), japanilainen Naoki Tajima (ATP-664), moldoavalainen Alexander Cozbinov (ATP-678) ja italialainen Francesco Vilardo (ATP-708).

KATSO KOKO PELAAJALISTAUS

Virtasen lisäksi pääsarjassa nähdään ainakin villit kortit turnaukseen saaneet Eero Vasa ja Iiro Vasa (kuvassa, ATP-1869), Hermanni Tiainen sekä kotkalainen Vesa Ahti. I. Vasa ansaitsi paikkansa toukokuun alussa pelatun karsintaturnauksen kautta (lue lisää täältä).

Lisäksi alkuviikon karsinnoissa on mukana useita suomalaispelaajia, jotka havittelevat paikkaa pääsarjasta. Mukana mm. Kouvolan oma kasvatti Jussi Salmio ja kotkalainen Ville-Petteri Ahti sekä Roni Hietaranta, Leevi Säätelä, Oskari Eerola ja Aleksi Löfman.

Kymenlaaksolaisen tenniksen näkökulmasta riittää siis jännitettävää, kun kaksinpelin pääsarjassa on varmuudella Ve. Ahti ja karsinnoista polkuaan rakentavat Salmio ja V-P Ahti. Lisäksi nelinpelin pääsarjaan pääsevät Ve. Ahti yhdessä Tiaisen kanssa ja V-P Ahti saa rinnalleen Jesper Saarnin.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | KOUVOLA

Jaa:

Seuraava uutinen: Lambi Street Tennis… →