Lambi Street Tennis Tour: Jarkko Nieminen vieraili Isnäsin kouluilla

21.5.2021  |  09:11  |  Seurat

Viime syksynä sosiaalisessa mediassa jaettiin tunnelmia Lambi Street Tennis Tourilta seurojen ja koulujen toimesta. Kiertuelähettilään Jarkko Niemisen alulle paneman haasteen voittajakouluksi valikoitui Loviisan Isnäsin suomen- ja ruotsinkieliset ala-asteen koulut. Somehaasteen voittopalkintona oli maajoukkuekapteenin vierailu, joka toteutettiin viime keskiviikkona 19.5.

Kevään Lambi Street Tennis -koulukiertue alkoi huhtikuun lopulla. Nyt palloja on päässyt lyömään jo lähes 5000 lasta ympäri Suomea – pelipaikkoina ovat toimineet mm. Kajaani, Varkaus, Maarianhamina, Helsinki, Loviisa ja Hyvinkää.

 

Kiertueen tavoitteena on tehdä tennistä tutuksi koulujen ja päiväkotien oppilaille ja opettajille sekä saada tennisseuroihin uusia harrastajia. Tennisliitto, seurat ja Lambi ovat aktivoimassa lapsia ja nuoria liikkumaan läpi vuoden!

Nieminen: ”Heti kun saavuimme koululle oli hauska kuulla nurkan takaa pelaamisen ääniä”

Isnäsin suomen- ja ruotsinkieliset koulut ovat vieri vieressä todella idyllisessä maalaisympäristössä meren äärellä. Koulujen välissä on liikuntakenttä, joka valjastettiin Street Tennis -näyttämöksi.

– Heti kun saavuimme koululle oli hauska kuulla nurkan takaa pelaamisen ääniä. Ja kun menimme kentälle oli ilo ja tekemisen meininki huipussaan. Kokonaisuudessaan oli todella mukava päivä, kiitos lämpimästä vastaanotosta ja pelaamisen ilosta, sanoi Nieminen.

Koulujen noin 50 oppilasta pääsivät muutamien tuntien aikana Niemisen oppiin. Oppilaille tennis on tullut tutuksi opettajien, erityisesti Juha Kuljukan johdolla kevään lisäksi myös viime syksyltä. Pitkien pallorallien päätteeksi vaihdettiin kuulumisia puolin ja toisin sekä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän kaksinpelaajan nimikirjoitukset olivat edelleen haluttua tavaraa.

Tennisliitto ja Lambi lahjoittivat vierailun päätteeksi Street Tennis -välineistöä koululle, jotta innokas pelaaminen voi jatkua vuodesta toiseen.

Nieminen korostaa Street Tennis -toiminnan tärkeyttä ja helpoutta. Tenniksen voi aloittaa matalalla kynnyksellä, vaikka omalla kotipihallaan. Pallottelu onnistuu myös ilman verkkoa tai yksinään seinää vasten.

– Street Tennis -toiminta on mielestäni todella tärkeää, koska sitä kautta useammat nuoret ja lapset pääsevät tutustumaan lajiin. Muistan omasta nuoruudestani millainen rikkaus se oli kokeilla erilaisia lajeja ja juttuja. Tätä kautta nuoret pääsevät tenniksen pariin ja näin tämä on myös väylä, jos innostuu, paikallisiin harrasteryhmiin ja seuroihin. Pääsee kasvattamaan kipinää lajin suhteen entisestään, sanoo Nieminen.

Jaa:

Seuraava uutinen: 15 Road to… →