Koululaisten mestaruudet ratkottiin Talissa: ”Koko tennisperhe saman katon alla”

30.12.2016  |  20:27

Oliver Byskata on yksi suomalaisen tenniksen tulevaisuuden nimistä.

Perjantaina Talissa ratkottiin vuoden 2016 Koululaistenmestaruusturnaus by Fazer –voittajat.

Vahvassa yhteishengessä edennyt turnausviikko huipentuiperjantaina finaalipeleihin, joissa nähtiin kovatasoisia ja viihdyttäviätennisotteluita.

Yksi perjantain kohokohdista oli 12-vuotiaiden poikiensarjan finaali, jossa kohtasivat ikäluokan rankingin kärkikaksikko Juho-Eric Biggs ja Oliver Byskata. Rankingykkönen Biggs joutui taipumaan vuottanuoremman huippulupauksen Byskatan käsittelyssä lopulta erälukemin 6-4, 6-3.

– Hyvät fiilikset. Voitto ei tullut helpolla. Finaali alkoivähän tahmeasti, mutta sitten lähti liikkeelle ihan hyvin. Pelin alussa olivähän jännitystä, mutta se karisi. Oli mukava pelata, kun oli tuomari ja vieläreilu sellainen. Oli tämä aika iso voitto mulle, ensi viikolla Ruotsissapelattavaan SALK Openiin seuraavaksi tähtäävä tuore koululaisten mestarikertoi.

Finaalivastustaja Biggs palkittiin hopeamitalin lisäksi vuodesta 1989alkaen jaetulla Mikko-pässi kiertopalkinnolla, joka jaetaan menestyksekkäälleja hyväkäytöksiselle pelaajalle koko vuoden ansioista. Biggs jakoi kunniaavoittajalle ja kertoi omista tulevaisuuden suunnitelmistaan lajin parissa.

– Oliver oli tänään parempi. Ollaan tässä ikäluokassa aikatasaisia ja se riippuu paljon päivästä kuka voittaa. Hienoa oli päästäpelaamaan isolla areenalla kovatasoisen turnauksen finaalissa ja tämä oli hienokokemus.

– Jatkossa yritän kehittyä tosi hyväksi pelaajaksi ja päästämahdollisimman korkealle. Mutta jos ei pääse, niin on tämä silti hyväelinikäinen harrastus, jota voi jatkaa seniorinakin, Biggs järkeilee.

Koululaisten mestaruusturnauksessa pelattiin enemmän sarjojakuin koskaan aiemmin. Mukana oli 558 pelaajaa peräti 22 eri sarjassa. Sekäpojissa että tytöissä pelattiin kaksin- ja nelinpeliä 10, 12,15 ja 18-vuotiaiden sarjoissa. Nuorimmat koululaiset pelasivat lisäksi mini- jamiditennis sarjoissa.

Miditenniksessä poikien nelinpelin korkeimmalle korokkeellenousi myös tyttö, kun sisarukset Liinuja Artturi Heiskanen korjasivatsarjan voiton. Kolmosluokkalainen Liinu oli turnauksessa vahvassa vedossa,sillä Heiskanen pelasi myös 10-vuotiaiden tyttöjen sarjan finaalissa.

– Miditennistä ei tule paljon harjoituksissa pelattua, muttatämä oli hyvä turnaus. Artturi lyö niin hiljaa, että se menee aina läpi, LiinuHeiskanen kommentoi turnausta ja nelinpeliparinsa vahvuuksia.

Kysymykseen, nähdäänkö mestaripari vielä yhdessäturnauksissa, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä ja samasta suusta.

– Ei, sisarukset huudahtivat.

Perjantain kovatasoisin peli nähtiin poikien lukiosarjanfinaalissa. Turnauksen viidenneksi sijoitetun Hermanni Tiaisen pelit huipentuivat upeaan mestaruuteen, kunfinaalissa kaatui neljänneksi sijoitettu JasonSormunen. Semifinaalissa Tiainen yllätti isoveljensä Jussin.

– Oma peli lähti kulkemaan siinä veljeä vastaan. Oli rentoapelata, kun on aina hävinnyt hänelle, niin ei ollut paineita. Finaalissa alkuoli hyvä, mutta lopussa vähän kipsasi. Olisi pitänyt pystyä jo aiemminlopettamaan peli, mutta hyvä näin, Tiainen avasi tuntemuksiaan.

Kokonaisuutena turnausviikko sujui kilpailunjohtajan Gabor Lovron mukaan mainiosti. Palauteoli ainoastaan positiivista ja silmiin pistävää Talissa oli loistavientennispelien lisäksi koko lajiväen hyvä yhteishenki. 

– Kaikki on mennyt hyvin. Ei ole ollut kentällä, eikäkatsomossa minkään sortin ylilyöntejä. Pelit ovat olleet aikataulussa japelaajat ovat olleet hyvällä positiivisella mielellä. Valmentajia oli hyvinpaikalla ja vanhemmat nauttivat. Oli hyvä meininki. Moni sanoi, että on kiva,kun kerran vuodessa saadaan koko Suomen tennis saman katon alle, Lovro paketoiviikon.

Voittajatja muut tulokset löydät kokonaisuudessaan täältä.

Koululaisten mestaruusturnauksen by Fazer –erikoispalkinnot:

KOULUPALKINNOT: 

ALA-ASTE: 

3. Jupperin koulu, Espoo 
2. Auroran koulu, Espoo 
I. Cygnaeus i Åbo, Turku 

YLÄASTE:  

3. Lahden Yhteiskoulu 
1. Mattlidens hs, Espoo 
1. St Olofsskolan, Turku 

LUKIO: 

2. Kuopion Klassillinen lukio 
2. Puolalanmäen lukio, Turku  
I. Pohjois-Haagan Yhteiskoulu, Helsinki 

Mikko Pässi Palkinto, jonka Suomen Tennisliitto myöntäävuoden parhaalle juniorille. Urheillullisten suoritusten lisäksivalintakriteereinä ovat positiivisuus ja hyvä käytös. 

Juho-Eric Biggs,SVS 

Koululaiskisojen palkinnot: 
Positiivisin valmentaja: VilleNygård 
Fair Play pelaaja: EmmaTuominen 
Fair Play vanhempi: Tea Heiskanen 
Kisan paras toimitsija: PekkaMäkelä 

Illalla vielä täydentyvän kuvapaketin perjantainfinaalipäivästä löydät täältä.   Salasana kuviin on: KoululaisTennis2016 

Kuvat ovat ladattavissa omaan käyttöön. Kuvaaja Heidi Koivunen.

Jaa:

Seuraava uutinen: STL ja Pajulahti… →