Koululaisten mestaruuskilpailut käyntiin tapaninpäivänä

22.12.2016  |  19:20

 

Koululaisten mestaruuskilpailut ´16 by Fazerampaistaan käyntiin ensi viikolla, jolloin Talin tenniskeskuksen valloittaakouluikäiset tennislupaukset.

Tänä vuonna turnauksessa pelataan peräti 22 eri sarjaa, mikäon enemmän kuin koskaan. Pelaajia on ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 558. Sekäpojissa että tytöissä pelataan kaksin- ja nelinpeliä 10, 12,15 ja 18-vuotiaiden sarjoissa. Nuorimmat koululaiset pelaavat puolestaan mini- jamiditennis sarjoissa.

– Osallistujamäärä jää niukasti alhaisemmaksi kuin viimevuonna, jolloin mukana oli ennätysmäärä pelaajia. Sen sijaan ilmoittautumisiatuli tänä vuonna tasaisesti kaikkiin sarjoihin, mikä tarkoittaa, että pelattaviasarjoja on enemmän kuin koskaan, Kilpailunjohtaja Gabor Lovro kertoo.

Turnaus pelataan ensi viikon aikana niin, että pelit alkavattapaninpäivänä ja turnaus huipentuu perjantaina, jolloin ratkotaan sarjojenmestaruudet. Varsinkin nuorissa ikäluokissa taistelu hyvistä sijoituksista onarmotonta, sillä mukana ovat lähestulkoon kaikki Suomen huiput.

– Pojat10 sarjassa on rankingykköstä haastamassa perätiyhdeksän muuta ikäluokan top-10 pelaajaa. Myös pojat12 sekä tytöt10 ja 12 sarjoissa mukana on suurin osa top-10pelaajista. Vanhemmissa ikäluokissa kärki ei ole ihan yhtä terävä, eikä laaja,mutta kovatasoiset kisat sielläkin on tulossa, Lovro lupailee.

Koululaisten mestaruudesta on taisteltu vuodesta 1979, jotenedessä oleva turnaus on järjestyksessään jo 38. Lista kilpailun aiemmistavoittajista on vakuuttavaa luettavaa. Koululaisten mestaruuden ovaturallaan napanneet muun muassa sellaiset nimet kuin Jarkko Nieminen, Emma Laineja Harri Heliövaara.

– Voittajien listalle, kun saa nimensä, niin pääsee kyllätodella kovaan joukkoon, Lovro allekirjoittaa.

Perinteinen turnaus kokoaa Helsinkiin pelaajia ympäri Suomeaja toimii samalla tennisväen kohtaamispaikkana.

– Toivottavasti porukka osaa ottaa ilon irti. Tämä on isotennisperheen tapaaminen, joka kerää mukavasti meidät yhteen. Tästä pitää osatanauttia, Lovro päättää.

Jaa:

Seuraava uutinen: Koululaisten mestaruudet ratkottiin… →