Kaksinpelin Suomen mestaruudet konkareille – Suomalaiselle 7:s, Kiiskille 5:s SM-kulta

2.7.2017  |  17:24

Kuvassa vuoden 2017 yleisten SM-kisojen naisten kaksinpelin finalistit Piia Suomalainen ja Mia Eklund.

Smashin Piia Suomalainen varmisti seitsemännen tenniksen Suomen mestaruutensa voittaessaan naisten kaksinpelin loppuottelussa OTC:n Mia Eklundin 6-4, 7-5. Viidettä SM-kultaa tuuletti TaTS:in Lauri Kiiski, joka voitti miesten finaalissa HVS:n Patrick Kaukovallan 7-6 (7-4), 6-0.

Aurinko helli vihdoin myös Helsinkiä, ja GVLK:n katsomot Kulosaaressa täyttyivät.

– Oli hienoa pelata, kun oli näin paljon yleisöä. Arvostan jokaista Suomen mestaruuttani yhtä paljon ja olen onnellinen, että saatoin kääntää tasaisen ottelun voitokseni, Suomalainen sanoo.

Eklund haastoi läpi ottelun vahvasti.

– Mia pelasi etenkin ottelupallot hyvin. En hermostunut silti missään vaiheessa, Suomalainen kuvailee.

Eklund myönsi jännittäneensä loppuottelussa.

– Hermoilin vähän, ja Piia oli yksinkertaisesti parempi. Oli hauska pelata pitkästä aikaa Suomessa. Minulla oli kiva viikko, kaksinpelin SM-hopean lisäksi myös naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä hopeaa saanut Eklund kertoo.

Molemmat mitalistit suuntaavat seuraavaksi ammattilaiskilpailuihin.

– Haen paikkaa isompiin kisoihin, esimerkiksi seuraavaksi 100 000 dollarin ITF-kilpailuun Ranskassa. Pelaan mahdollisesti myös kotimaan ammattilaiskisoja, Eklund jatkaa.

Suomalainen saatetaan nähdä Suomen ammattilaiskilpailuista sekä Tampereella että Savitaipaleella, jonne hän sai SM-kullan ja samalla Finnish Tour -osakilpailun voitettuaan villin kortin. Ensi viikonloppuna Suomalainen pelaa joukkuekilpailu SM-Liigacupia Helsingin Kaisaniemessä.

Miesten voittaja Kiiski sai puolestaan villin kortin Hyvinkään ITF-kilpailuun. Sekä naisten että miesten voittajat kuittasivat lisäksi Finnish Tour -voitoistaan 2 000 euroa. Kaksinpelin hopeamitalistit saivat kukin 1 000 euroa.

– Olihan tämä tiukka viikko, kun pelasin viisi kaksinpeliä ja siihen parit nelinpelit päälle. Hyvin palauduin kuitenkin, ja energiaakin riitti, myös nelinpelissä SM-kultaa voittanut 36-vuotias Kiiski kommentoi.

– En ole vielä varma kesän muista kilpailuista, mutta osallistun ainakin ensi viikonloppuna pelattavaan SM-Liigacupiin. TaTS:illa on kova joukkue. Sen jälkeen pelaan Finnish Touria Hangossa, Kiiski sanoo.

19-vuotias Kaukovalta ihaili Kiiskin kykyä vaihtaa lyöntejään ja taktiikkaansa.

– Ei ole helppo pelata Laurin kaltaista konkaria vastaan. Minulla oli vaikeuksia löytää tasaisen ensimmäisen erän jälkeen sopiva vaihde toiseen erään. Lauri pelasi taitavasti, Kaukovalta kommentoi.

Hänet nähdään seuraavaksi Kaarinan SM-Liigacupissa ja Hangon Finnish Tourilla. Sen jälkeen Kaukovalta pelaa Tampere Openissa sekä kotimaan ITF Future -kilpailuissa.

Tulokset: http://www.tennisassa.fi/sport/draws.aspx?id=B00C9D82-D915-4E98-8CDF-946639C60EC1

Naisten kaksinpelin loppuottelu:

Piia Suomalainen-Mia Eklund 6-4, 7-5

Miesten kaksinpelin loppuottelu:

Lauri Kiiski-Patrick Kaukovalta 7-6 (7-4), 6-0

Jaa:

Seuraava uutinen: Valkoinen viikon värinä… →