Kontinen/Roger-Vasselin turnausvoittoon Montpellierissä – ”Avauskierroksen jälkeen oli hyvää tekemistä ja parasta on se, että voidaan pelata vieläkin paremmin”

28.2.2021  |  13:27  |  Raportit

Kuva: J.B. Autissier - Panoramic / ATP

Henri Kontinen, 30, ja Edouard Roger-Vasselin, 37, ottivat turnausvoiton ATP250-turnauksessa Montpellierissä Ranskassa.

Tänä vuonna yhteistyönsä aloittaneelle suomalais-ranskalaisparille oli Montpellierin turnaus vuoden toinen. Finaalipaikan eteen ykköseksi sijoitettu pari oli napannut kolme voittoa. Loppuottelussa asettuivat vastaan turnauksen yllättäjät sijoittamattomat israelilainen Jonathan Erlich ja valko-venäläinen Andrei Vasilevski.

Avauserän alkupuolella ottivat Kontinen/Roger-Vasselin heti ottelun hallintaansa. Roger-Vasselinin syöttäessä 4-2 johdossa pääsivät vastustajat yrittämään murtoa, mutta kun eivät siinä onnistuneet kiihdyttivät ykköseksi sijoitetut erävoittoon 6-2.

Toisesta erästä muodostui tasaväkisempi. Erä näytti menevän kohti tie-breikkiä, mutta suomalais-ranskalaispari oli eri mieltä erän 12. pelissä. Kontinen/Roger-Vasselin mursivat ja pääsivät tuulettamaan turnausvoittoa 6-2, 7-5.

Kontinen/Roger-Vasselin syötti ottelussa 12 läpisyöttöä, pelasti kaikki kohtaamansa seitsemän murtopalloa ja otti itse kolme murtoa.

– Tällä viikolla ensimmäisen kierroksen kolmen erän voitto oli tärkeä. Kun uuden parin kanssa pelaa, niin sen ensimmäisen voiton kun saa alle, niin sitten voi monesti aueta ketsuppipullo. Olin kisaa edeltävän viikon kipeänä, enkä saanut lyöntejä Australian jälkeen kuin vasta Ranskassa maanantaina – tiesin, että jos ensimmäisestä selvitään niin alkaa tuntua paremmalta, kertasi Kontinen turnausvoittoon päättyneen kilpailun alkuhetkiä.

– Avauskierroksen jälkeen oli hyvää tekemistä ja parasta on se, että voidaan pelata vieläkin paremmin. Finaalissa syötettiin hyvin tärkeissä paikoissa ja saimme myös luotua painetta vastustajien syöttöihin.

ATP250, OPEN SUD DE FRANCE | MONTPELLIER

Kontiselle turnausvoitto oli uran 24. ATP-tasolla ja Roger-Vasselinille 22. Suomalainen palasi turnausvoittojen makuun sitten vuoden 2019 – tuolloin Kontinen ja Roger-Vasselin yhdistivät voimansa yhteen turnaukseen ja tuloksena oli Tukholman avointen mestaruus. Suomalaisen saldo ATP-tason finaaleissa on komeaa katseltavaa, kun mestaruuspytty on noussut ilmaan 80 % otannalla (24 turnausvoittoa / 6 finaalipaikkaa).

Kontinen/Roger-Vasselin pelaavat ensi viikolla Rotterdamin ATP500-turnauksessa. Viime vuonna Kontinen ja Jan-Lennard Struff ylsivät turnauksen finaaliin. Kontinen/Roger-Vasselin kohtaa ensimmäisellä kierroksella ykköseksi sijoitetun parin Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 9/2021 – →