Heliövaaralle uran 10. nelinpelin Challenger-turnausvoitto

27.2.2021  |  21:32  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool juhlivat turnausvoittoa Gran Canarialla käydyssä ATP Challenger -turnauksessa. Kyseessä on parivaljakon ensimmäinen yhteinen mestaruus, Heliövaaran kauden ensimmäinen ja uran kymmenes mestaruus Challenger-tasolla sekä Glasspoolille uran ensimmäinen turnausvoitto haastajakiertueella.

Toiseksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool kohtasivat loppuottelussa sijoittamattoman parin Kimmer Coppejans/Sergio Martos Gornes. Kumpikaan finaalipareista ei ollut hävinnyt erääkään turnauksessa. Loppuottelun avauserä oli erittäin tasaväkinen – alussa nähtiin useita murtoja, mutta ratkaisu venyi lähes tie-breikkiin asti. Kuitenkin h-hetkellä onnistuivat Heliövaara/Glasspool murrossa vieden erän 7-5.

Toinen erä oli sitten suomalais-brittiläisparin hallintaa alusta loppuun. Näin tulostaululle lukemat 7-5, 6-1 ja Heliövaara/Glasspoolille ensimmäinen yhteinen turnausvoitto.

– Kyllähän se on huippufiilis taas kisavoiton jälkeen! Meidän ei Lloydin kanssa edes alun perin pitänyt pelata tätä kisaa, mutta nyt jälkeen päin ei kyllä kisavalinta kaduta. Olimme selvästi viikon paras tiimi, ja vaikka Lloyd aloittikin finaalin aika vaisusti, niin oma pelini oli onneksi tänään terävää, ja loppua kohden Lloydkin lämpeni parhaalle tasolleen. Tennisottelussa on tärkeintä voitto ja se tulee useimmin kotiin silloin, kun lopettaa ottelun vahvasti. Huonoa alkua ei silloin enää kukaan muista, kommentoi tyytyväinen Heliövaara.

– Ensi viikolla pelit jatkuvat vielä toisella samanlaisella kisalla täällä Las Palmasissa, joten eiköhän me pidetä Lloydin kanssa huolta, että myös tulokset pysyvät samoina.

ATP CHALLENGER 80 | ESPANJA

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Roger-Vasselin turnausvoittoon Montpellierissä… →