Kontinen ja Virtanen edustavat suomalaisvärejä Ranskan avoimissa

28.5.2018  |  13:35  |  Ennakot

Tenniskauden toisessa Grand Slam -turnauksessa, Pariisissa pelattavassa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa on mukana tänäkin vuonna suomalaisväriä. Suomen tämän hetken kirkkain tennistähti Henri Kontinen pelaa turnauksessa sekä nelinpeliä että sekanelinpeliä. Maamme tenniksen suurlupauksiin lukeutuva Otto Virtanen, 16, taas osallistuu Ranskan avointen junioriturnaukseen. Myös Oona Orpanan oli tarkoitus osallistua junioriturnaukseen, mutta hän joutui jäämään pois loukkaantumisen takia.

Henri Kontiselle kyseessä on jo viides Ranskan avointen turnaus aikuisten sarjassa. Kontinen pelaa nelinpeliä tuttuun tapaan yhdessä Australian John Peersin kanssa. Kaksikko on sijoitettu turnauksessa kolmanneksi ja aloittaa pelit todennäköisesti tiistaina. Sekanelinpelissä Kontisen parina on ensimmäistä kertaa Romanian Mihaela Buzărnescu. Viimeksi Kontinen ja Peers pelasivat pari viikkoa sitten Rooman ATP-turnauksessa.

– Roomasta jäi todella hyvä fiilis, vaikka emme turnauksessa pitkälle edenneetkään. Peli-ilme ja pelaaminen oli paljon parempaa kuin muissa kisoissa viime aikoina. Jatketaan samalla meiningillä ja toivotaan, että ollaan säästetty massakauden paras kunto tänne, heittää Kontinen turnauksen aattona.

Suomen Davis Cup -joukkueeseen kuuluva Otto Virtanen osallistuu ensimmäistä kertaa Ranskan avointen junioriturnaukseen. Virtanen tavoittelee torstaina alkavien karsintojen kautta pääsyä turnauksen pääsarjaan.

– Tosi hyvillä fiiliksillä olen lähdössä kisaan. Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, en voisi parempaa toivoa. Olen pelannut viime aikoina paljon hyviä pelejä. Se on paras tapa valmistautua ja saada luottamus kohdalleen. Ensimmäinen tavoite on päästä karsintojen kautta pääsarjaan. Tärkeintä on kuitenkin pelata hyviä otteluja ja olla tyytyväinen omaan peliin, kertoo Virtanen.

Lisätietoa turnauksesta löytyy täältä.

Lisätietoa junioriturnauksesta löytyy täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: ”Näitä lisää!” –… →