Kontinen ja Peers – Nelinpelin valtiaat

19.11.2017  |  21:25

Henri Kontinen ja John Peers - nelinpelin valtiaat Lontoon ATP-finaaleissa. Kuva: Julian Finney/Getty Images)

Henri Kontisen ja John Peersin upea tenniskausi sai vielä upeamman päätöksen, kun pari kukisti ATP-finaaliturnauksen loppuottelussa Puolan Lukasz Kubotin ja Brasilian Marcelo Melon selvästi erin 6-4, 6-2. Samalla kaksikko uusi viimevuotisen mestaruutensa.

– Onneksi saimme turnauksen parhaan pelin tähän kohtaan, Kontinen totesi.

Kontinen ja Peers hallitsivat finaalia alusta alkaen. Ensimmäisen syötönmurron he tekivät viidennessä pelissä. Parin hyvä syöttöpeli olikin erän ja koko ottelun ratkaisu. Toisessa erässä peli sujui Kontiselta ja Peersiltä kuin tanssi. Kubot ja Melo olivat selvästi altavastaajia. Ottelu ratkesi Kontisen syötöstä kahdeksannessa pelissä.

– Koko turnauksen ajan pelasimme paremmin ja paremmin. On hienoa tulla tänne takaisin ja voittaa uudestaan, Peers arvioi.

– Me syötimme hyvin ja molemmat myös onnistuimme palautuksissa. Pelin taktiikka toimi, Kontinen jatkoi.

 

Henri Kontinen (oik.) ja John Peers juhlivat ATP-finaalimestaruutta toistamiseen (Kuva Julian Finney/Getty Images)

Kontisen ja Peersin nimi kirjoitetaan nyt elävien tennislegendojen joukkoon, sillä vain muutama nelinpelaaja on voittanut tenniskauden päätösturnauksen kahdesti ja vielä harvempi kahdesti peräkkäin, edellisen kerran Bob Bryan ja Mike Bryan vuosina 2003 ja 2004.

– Täysin erilainen viikko kuin viime vuonna. Viime kerralla olimme pelanneet Pariisin turnauksesta asti todella hyvin. Nyt puolestaan pelit ennen Lontoota eivät sujuneet yhtä hyvin vaan nostimme tasoamme täällä huikeasti. Etsimme matsifiilistä ja se löytyi. Se tuntuu hyvältä, Kontinen mietti.

– Toivottavasti taas ensi vuonna pääsemme tähän turnaukseen ja pelaamme täällä yhtä hyvin, Kontinen hymyili.

Suomalais-australialaisen parin kausi on ollut huikea. Ensimmäisen Grand Slam -voittonsa pari otti Australian avoimissa Peersin kotikonnuilla. Lisäksi Kontinen ja Peers ovat voittaneet turnaukset Washingtonissa, Pekingissä ja Shanghaissa. Turnausvoitostaan Lontoon ATP-finaaleissa Kontinen ja Peers kuittaavat 450 000 dollarin palkintorahat ja 1300 pistettä.

Nyt nelinpelaajat siirtyvät ansaitulle lomalle. Kaksikko jatkaa kauttaan Australiassa 2018.

– Nyt aion hetken levätä ja sen jälkeen taas treenata kovaa ennen kisakautta, Kontinen päätti iloisena.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kotimaisten tähtien loistoa… →