Kontinen ja Peers loppuotteluun: ”Nyt kaikki peliin”

18.11.2017  |  22:55

Henri Kontinen ja John Peers etenivät upeasti Lontoon ATP-finaalien loppuotteluun ja puolustavat täten viimevuotista mestaruutta. Kaksikko kohtasi välierässä Ison-Britannian Jamie Murrayn ja Brasilian Bruno SoaresinB. Tasaisen alkuväännön jälkeen Kontinen ja Peers veivät ottelun selvästi lukemin 7-6 (2), 6-2.

Ensimmäinen erä eteni keskittyneen tasaisesti. Tilanteessa 6-5 Kontisella ja Peersillä oli neljä eräpalloa, mutta Murray ja Soares onnistuvat tasoittamaan 6-6-tilanteeseen. Kontinen ja Peers kuitenkin hoitivat katkaisupelin ja erän kotiin 7-6 (2).

– He pelasivat todella hyvin ja emme mekään tehneet virheitä, tiebreakissa pelasimme kuitenkin paremmin, Kontinen mietti ottelun jälkeen.

Toisen erän alkuun Kontinen ja Peers tekivät heti syötönmurron ja pitivät perään omansa. Seitsemännessä pelissä kaksikko mursi syötön jälleen ja ottelu oli selvä. Erä Kontiselle ja Peersille 6-2.

– Nousujohteista tennistä. Olemme pelanneet koko ajan paremmin ja tänään otimme vielä todella ison askeleen parempaan suuntaan. Oli todella ehjä ottelu oikeastaan kaikilla osa-alueilla, Kontinen analysoi.

 

Maailman parhaat kohtaavat

Sunnuntain finaalissa Kontinen ja Peers saavat vastaansa nelinpelin vuoden listaykkösenä päättävät puolalaisen Lukasz Kubotin ja brasilialaisen Marcelo Melon. Parit ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja Kontinen ja Peers ovat ottaneet voiton kolmesti. Kubot/Melo ovat turnauksen ykkössijoitetut ja Kontinen ja Peers kakkossijoitetut.

– Viime sunnuntain jälkeen ei ensimmäinen ajatus ollut, että olemme vielä seuraavana sunnuntaina mukana, mutta tiesimme että mahdollisuudet on, ja onneksi se on ollut koko ajan omissa käsissä. Nyt on riittänyt, että on voittanut omat matsit, ei ole tarvinnut ajatella muiden tuloksia.

– Toivottavasti pelaamme huomenna entistä paremmin. Vastaan tulee tourin paras ja kuumin pari. Silloin on pakko pelata todella hyvin, jos mielii voittaa.

– Nyt nautimme huomisesta. Se on kauden viimeinen matsi, niin siihen kaikki peliin, Kontinen päätti.

Finaaliottelu alkaa Suomen aikaan 17.30 Lontoon 02-areenan keskuskentällä.

Nitto ATP Finals

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →