Kontinen ja Peers heti mestareiksi Brisbanessa: ”Voitimme kovia vastuksia\

10.1.2016  |  16:48

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Brisbanen ATP 250 -turnauksen nelinpelin loppuottelussa Australian parin James Duckworthin ja Chris Guccionen 7-6 (4), 6-1. Ensimmäinen erä eteni äärimmäisen tasaisesti, kun kumpikin pari onnistui kerran syötönmurrossa. Kontinen ja Peers olivat lopulta katkaisupelissä parempia. Toisessa erässä suomalais-australialainen kaksikko oli ylivoimainen. Kontinen ja Peers johtivat jo 5-0, kunnes Duckworth ja Guccione onnistuivat pitämään syöttövuoronsa kertaalleen. 

Neljän ottelun aikana Kontinen/Peers ei hävinnyt erääkään.

– Pelasimme kokonaisuutena tasaisesti koko viikon. Voitimme kovia vastuksia, mikä ei onnistu peruspelillä. Homma toimi hyvin, Henri Kontinen summaa.

Kontinen ja Peers sopivat yhteistyöstä syksyllä ja harjoittelivat ensi kertaa yhdessä vasta joulun jälkeen Australiassa. Yhteinen sävel löytyi nopeasti brittivalmentaja Chris Eatonin johdolla. Eaton kävi tapaamassa Kontista jo syksyllä Suomessa.

– Yhteinen valmentaja auttoi varmasti valmistautumisessamme. Välipäivinä keskityimme Eatonin kanssa omiin treeneihimme, sillä minulla ja Peersilla on eri kehityskohteet. Vaikka meillä synkkaa hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, on hyvä tehdä välillä myös omia juttuja, Kontinen sanoo.

– Olemme aika erilaisia persoonia: minä olen enemmän pilke silmäkulmassa, kun taas Peers on vähän vakavampi. Tasapainotamme toisiamme kentällä. 

Menestyksekäs yhteistyö jatkuu Australian avoimissa, mutta huomenna alkavassa Sydneyn ATP 250 -turnauksessa Kontinen pelaa Uzbekistanin Denis Istominin parina.

– Peersille esitettiin toivomus, että hänen tulisi Davis Cupin kynnyksellä pelata maanmiehensä Sam Grothin kanssa yksi kisa. Tämä oli ainoa, joka sopi kalenteriin. Mutta nyt kun meidän yhteistyömme alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, ei tämä harmita niin paljon. Lähdemme luottavaisina Melbourneen.

Peers pelasi viime kaudella Iso-Britannian Jamie Murrayn parina ja eteni loppuotteluun sekä Wimbledonin että US Openin nelinpelissä. Sekä Peers (ATP-ranking nelinpelissä 8) että Kontinen (ATP 31) ovat juhlineet ATP-turnauksen nelinpelimestaruutta seitsemän kertaa.

 

Tulokset ja kaavio: http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/brisbane/339/draws?matchType=doubles


Jaa:

Seuraava uutinen: 10sport – uusi… →