10sport – uusi tapa urheiluseurojen ja -joukkueiden varainhankintaan

11.1.2016  |  08:58

 

SGN Group, Valo ja Suomen Olympiakomitea ovatsuunnitelleet yhdessä 10sport-nimisen urheilun verkkokaupan, jonka tavoitteenaon hillitä kasvaneita harrastamisen kustannuksia. Tennisliitto on käynnistänyt yhteistyön10sportin kanssa ja kannustaa jäseniään hyödyntämään verkkokauppaavarainhankinnassaan.

Sivuston ostoista 10 prosenttiajaetaan tukina urheilun ruohonjuuritason tärkeään työhön. Tuesta kahdeksan prosenttiamenee suoraan niille seuroille ja joukkueille, jotka käyttävät sivustoa. Loput kaksi prosenttia menee Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin liikunnan edistämiseenSuomessa.

Uusimpien tutkimusten mukaankohonneet harrastamisen kustannukset vaikuttavat yhä useammin harrastusten päättymiseenja nuorten syrjäytymiseen.

Verkkokaupasta on tarkoitus luodaerilaisille ja -kokoisille organisaatioille luonteva tapa hankkia varojatoiminnan pyörittämiseen. 10sport myy kilpailukykyiseen hintaan urheilun javapaa-ajan tuotteita tunnetuilta merkeiltä sekä lajiliittojen ja seurojen omiakannatustuotteita.

– Tämä on hyvä mahdollisuusseuroille kasvattaa varainkeruuta. Keskittämällä ostokset uuteenverkkopalveluun voi saada rahaa omaan toimintaan. Hanketta toteuttamassa onTennisliiton tuttu ja hyvä yhteistyökumppani SGN, kommentoi liiton toimitusjohtajaTeemu Purho.

Seuraavassa vaiheessa verkkokauppaanluodaan käytettyjen välineiden ostomahdollisuus. Urheilukaupan kokonaismarkkinaSuomessa on vuositasolla noin miljardi euroa.

Tuki suoraan haluamalleen organisaatiolle

Aktiivinen yhteisö voi luodaverkkokaupasta itselleen tuottoisan rahanlähteen. Tuen voi kohdentaaID-tunnuksella helposti haluamalleen organisaatiolle. Muun muassa vanhemmatvoivat tukea suoraan lastensa harrastustoimintaa.

Jos esimerkiksi 20-henkisenjoukkueen pelaajat, taustajoukot ja lähipiiri ostavat 10sportista omaan lajiinja muuhun liikuntaan tuotteita 20 000 eurolla, ostopotista 1 600 euroa jaetaan lyhentämättömänä joukkueelle takaisin.Loput 400 euroa jaetaan Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin.

– Tämä on hyvä ja konkreettinenmahdollisuus urheiluyhteisön toimijoille olla mukana hillitsemässä kustannustenkasvua ja luoda uusia varoja suoraan seurojen, joukkueiden ja perheidenhyväksi. Tavoitteena on, että verkkokauppa tuottaisi 2018 vähintään 500 000euroa takaisin ruohonjuuritason toimintaan. Suomalaiselle urheilulle ontärkeää, että kaikki lapset voivat halutessaan olla urheilussa mukana, SuomenOlympiakomitean ja Valon puheenjohtaja RistoNieminen kertoo.

Tällä hetkellä yhdeksän lajiliittoa on tehnytyhteistyösopimuksen 10sportin kanssa. Mukana ovat muun muassaTaitoluisteluliitto, Tennisliitto ja Uimaliitto. Verkkokauppa on avoinseuroille, joukkueille, urheilijoille ja yksittäisille kuluttajille myös ilmanliittotason sopimuksia.

Verkkosivu: www.10sport.fi

Toimi näin:

1. Klikkaa osoitteeseen www.10sport.fi.

2. Siirry kohtaan ”Rekisteröijoukkueesi” ja valitse seura, johon joukkueesi kuuluu.

3. Mikäli seuraasi ei löydy,kirjoita avoimeen tekstikenttään seuran nimi ja sen edustajan yhteystiedot.Seuran edustajalle lähetetään sähköpostilinkki seuran rekisteröintiä varten.

4. Täytä joukkueesi tiedot jamerkitse yhteyshenkilöksi joukkueenjohtaja tai rahastonhoitaja.

5. Yhteyshenkilö saavahvistussähköpostin, jossa on joukkueen tunnus.

6. Käytä ostoksia tehdessäsijoukkueen tunnusta.

7. 10sport tilittää kertyneetvarat kolmen kuukauden välein.

Lisätietoa:

Teemu Purho
toimitusjohtaja
Suomen Tennisliitto
+358405231797
teemu.purho@tennis.fi

 

SGN Group Oy on vuonna 1933 perustettu vahvaja kehittyvä kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu,kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteetsekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Konsernilla on merkittävääliiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, KessuOy, S.G. Nieminen Oy, SGN Sportia Oy, Team Sportia Ab, SGN Tekniikka Oy, SSFSpraying Systems Finland Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Groupinliikevaihto on 154 milj. € ja sen palveluksessa on 190 työntekijää. Konserninpääkonttori sijaitsee Vantaalla. www.sgn.fi

Valo, Valtakunnallinen liikunta- jaurheiluorganisaatio ry, tehtävänä on lisätä liikkeen määrää Suomessa. Valotoimii suomalaisessa urheilussa uudistajana, yhdistäjänä ja innostajana. Valonkumppaneina ovat lajien ja urheiluseurojen lisäksi kunnat, koulut, päiväkoditja työyhteisöt.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Mini- ja… →