Kontinen ja Peers ajavat vastustajat pois mukavuusalueelta

16.1.2018  |  13:41  |  Ennakot

Henri Kontinen ja John Peers harjoittelevat kuvioitaan. Kuva: Jesse Väänänen

Tenniksen viime vuoden parhaat nelinpelaajat Henri Kontinen ja John Peers puolustavat Australian avoimissa mestaruutta. Silloinen voitto oli osa suomalaista tennishistoriaa, sillä Kontinen on ensimmäinen suomalainen miesten nelinpelin Grand Slam -voittaja.

Vuosi 2018 on alkanut kaksikolla mainiosti. Kauden ATP-avausturnauksesta Brisbanesta kaksikko otti voiton ja vielä paransi otteitaan turnauksen loppua kohden. Pari esiintyi lisäksi näytösturnauksessa Adelaidessa Australian tiimissä, joka voitti näytösturnauksen. Maanantaina alkaneissa Australian avoimissa Kontinen/Peers on sijoitettu toiseksi.

– Kausi on lähtenyt käyntiin hyvin. Peli tuntuu hyvältä ja muutenkin valmistautuminen on sujunut, kuten halusimme, Kontinen vakuutti.

Kokeneet kaksinpelaajat vastaan

Kontinen ja Peers kohtaavat avointen ensimmäisellä kierroksella kokeneet kaksinpelaajat Bosnia-Hertsegovinan Damis Dzumhurin ja Serbian Dusan Lajovicin. Ottelu pelataan todennäköisesti torstaina.

– Täytyy hyödyntää nelinpelikokemusta ja saada heidät pois mukavuusalueeltaan. Ja heidän vahvuus on takakenttäpeli, Kontinen tiesi.

Kontisen ja Peersin viime kausi oli menestys ja päättyi marraskuussa ATP-finaalimestaruuteen. Kauteen mahtui neljä turnausvoittoa finaalimestaruuden lisäksi. Viime vuonna Kontinen ja Peers kukistivat Australian loppuottelussa yhdysvaltalaiset Bryanin veljekset suoraan kahdessa erässä.

– Grand Slam on aina Grand Slam, ja sen voittaminen on hienoa. Toivottavasti näitä tulee Grand Slameissa vielä monta lisää, kommentoi Kontinen vuosi sitten.

Seuraa: Australian Open

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana iskee kämmenlyönnillään… →