Orpana iskee kämmenlyönnillään

17.1.2018  |  09:53  |  Ennakot

Oona Orpana pelaa kovatasoisessa junioriturnauksessa Floridassa. Kuva: Heidi Koivunen.

Porsche Junior Team Finlandin Oona Orpana valmistautuu valmentajansa Emma Laineen kanssa Australiassa ensimmäistä kertaa junioreiden Australian avoimiin, jotka pelataan 20.-27.1. Melbournessa. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Orpana on päässyt suoraan junioreiden Grand Slamin pääsarjaan.

– Valmistautuminen sujuu oikein hyvin. Aikaeron kanssa meni totutellessa, mutta nyt jo hyvässä mallissa, valmentaja Laine toteaa.

Viime vuoden Tennisgaalassa vuoden 2017 tyttöjunioriksi valitun Orpanan tavoitteena on pitää kroppa virkeänä ennen varsinaista koitosta.

– Parasta pelissäni on tällä hetkellä aggressiivinen kämmenlyönti. Varsinaisia tulostavoitteita emme ole asettaneet, vaan pyrin pelaamaan parasta omaa peliäni, Orpana kertoi.

Kolmas kerta Grand Slamissa

Orpana osallistui avointen esikilpailuun Traralgossa Etelä-Australiassa, mutta siinä kaksinpelitaival päättyi jo viikonloppuna ensimmäisellä kierroksella Japanin Yuki Naitoa vastaan erin 6-4, 6-2. Ottelun alku sujui hyvin ja Orpana johtikin ensimmäistä erää 4-2.

– Sitten tuli pari huono peliä ja ote lipesi kaverille. Toisessa erässä kaveri alkoi pelaamaan paremmin ja Oonalle tuli virheitä, valmentaja Laine analysoi.

Orpana kuitenkin halusi lisää otteluita ennen Grand Slamia ja osallistui myös vapaaehtoiseen niin sanottuun lohdutussarjaan.

– Kun ei tullut useita matseja turnauksessa, niin oli hyvä pelata treenimatseja, Laine sanoi.

Nelinpelissä Orpana voitti ensimmäisen ottelun parinsa Serbian Draginja Vukovicin kanssa, mutta hävisivät toisen matsinsa ykkössijoitetuille.

Orpana ja Laine matkaavat Melbourneen todennäköisesti torstaina. Hän osallistuu sekä kaksin- että nelinpeleihin. Orpanalle junioreiden Australian avoimet on kolmas junioreiden Grand Slam -turnaus. Viime vuonna Orpana selvitti tiensä junioreiden Ranskan avointen sekä Wimbledonin pääsarjoihin karsintojen kautta.

ITF Grade A, Australian Avoimet

#porschetennisfinland

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia JGP starttaa… →